Egy ismerősöm vett egy lakást, de még a földhivatalban nem íratta a nevére és a közműveket (víz, villany, gáz) sem íratta át. Most el akarja adni a lakást, hogyan tudja megtenni?
Elsőnek köszönöm a választ, igaza van (ott voltam vele az ügyvédnél meg a lakásátadásnál is, ezért számomra egyértelmű, hogy joga van eladni a lakást, de hivatalosan valóban nem működik átírás nélkül.
Másodiknak: éppen megvenni szeretném ezt a lakást. Gondolom, magadból indulsz ki, ezért meg is kaptad a megfelelő értékelést :-)
Kíváncsi lennék, hogy ennek mi lett a vége. Már azt sem értem, hogy az "ingatlant nem íratta át". Nekem még egy ingatlant sem kellett "átíratnom", az ügyvéd mindent azonnal intéz. Szerződéskötés másnapján már ott toporog a földhivatalban.
Előbb a földhivatalt kell rávenni, hogy a szerződés alapján jegyezze be a tulajdonjogot, enélkül jóérzésű ügyvédnem készíti el az újabb adásvételi-szerződést, hiszen nem tud hitelt érdemlően megbizonyosodni róla, hogy ki a jelenlegi tulajdonos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!