Mit alakítsunk ki ebből a helyiségből?
2,3 m X 2,5 M-es a helyiség.
A teraszról szép, új jó üveges bejárati ajtóval nyílik egy helyiség a házunkban. (Van másik bejárat is, ami a funkcionális előszobába nyílik, emezt tehát nem kell használni...) az üveges ajtó mellett van egy hatalmas, szép, új ablak, ettől igen fényes a helyiség. Járólapburkolatos a talaj. Az ablakos-ajtós fallal szemben van egy másik fal, amin egy kályha és egy szobába nyíló ajtó van. Tehát van két teljes fal, a majdnem kocka helyiségen.
Az a helyzet, hogy olyan a házunk, hogy két szoba van (egy gyerek és egy felnőtt), és egy gardrób szoba (Azt másra nem tudjuk használni, mert átjárós s nincs ablaka)
VISZONT NINCS KÜLÖN NAPPALINK. A konyhában egy asztal elfér, ott le is tudunk ülni, de vendégeket nem tudunk hívni oda, mert csak 4 személyes asztal fér el.NINCS ÉTKEZŐNK SEM.
Én ebből a kérdéses helyiségből egy olyat szeretnék kialakítani, ahová vendéget tudok ültetni.
Mit tegyek vele?
Egy étkezőasztal, étkezőszékekkel, és oda leültetem, ha valaki jön??
VAgy valami foteles, kanapészerű szalon szerű megoldás, virágokkal, szép képpel, oda is le tudom ültetni a vendéget, de ott nem lehetne főtt ételt enni, ugye az asztal ilyen fotelos megoldáskor alacsonyabb, csinosabb, de nem étekzőasztal..
Mit tegyek?,
Köszi, ha segítesz..
6.#-nak: A kérdező írta, hogy VAN kályha, pont te nem olvasol figyelmesen!
Laktam 2x3 m2-es szobában, tudom, mi fér el benne, ezért írtam meg válaszomat (3.#) Sokat nyújtózni nem lehet benne, de segít egy család házát kicsit komfortosabbá tenni. Azt hiszem, ez volt a cél, nem pedig a leszólás, pocskondiázás (szélfogó, túl kicsi,stb.)
Mit szólítgatsz meg hülyeségekkel?
Ugyan már mutasd meg, hogy ki és hol pocskondiázott bármit is!
A szélfogó egy építészeti kifejezés egy ilyen helyiségre, az a sajnálatos, ha te nem ismered.
Én változatlanul kicsinek tartom, de nem kell velem egyetértened, szubjektív dolog, hogy ki mit szokott meg.
Egyébként már tisztáztuk, hogy nem nappalit akar ott a Kérdező, hanem "szalont" és az ugyebár nem azonos.:)
A kályhával meg nem tudom mit vergődsz?
Ki foglalkozott a kályhával?
Nem radiátoros központi fűtésről beszélt a Kérdező, hanem kályháról, amiben vagy begyújtanak, vagy nem.
A hőmérsékletről beszéltem, nem egyébről.
(Értő olvasás, általános iskola I.osztály.)
Tudnál mutatni méretezett alaprajzot?
Amit írtál abból rengeteg alaprajzot tudnék rajzolni. Lehetne belőle valamit viszont ha bontani és egybenyitni lehetne az jobb lehetne. Egy teázót ki lehetne alakítani belőle csak itt az összenyitás lenne célszerűbb. Nagyon nagy házakban több nappali is van, teázó és akármi lehet. A falak vastagságát jó lenne mutatni.
Köszönöm, hogy szeretnél segíteni. Fogok este készíteni egy alaprajzot. A gardrób irányában van egy fal, megnézettem a padláson, mert akartam bontaini, de támaszkodik rajta gerenda, elég komolyan, nem lehet lebontani a falat.
A szoba felé van még egy fal, ezen viszont most elgondolkodom, hogy a felnőtt szobát így meg lehetne növelni..
Rajzolok és gondolkodom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!