Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Mit alakítsunk ki ebből a...

Mit alakítsunk ki ebből a helyiségből?

Figyelt kérdés

2,3 m X 2,5 M-es a helyiség.

A teraszról szép, új jó üveges bejárati ajtóval nyílik egy helyiség a házunkban. (Van másik bejárat is, ami a funkcionális előszobába nyílik, emezt tehát nem kell használni...) az üveges ajtó mellett van egy hatalmas, szép, új ablak, ettől igen fényes a helyiség. Járólapburkolatos a talaj. Az ablakos-ajtós fallal szemben van egy másik fal, amin egy kályha és egy szobába nyíló ajtó van. Tehát van két teljes fal, a majdnem kocka helyiségen.

Az a helyzet, hogy olyan a házunk, hogy két szoba van (egy gyerek és egy felnőtt), és egy gardrób szoba (Azt másra nem tudjuk használni, mert átjárós s nincs ablaka)

VISZONT NINCS KÜLÖN NAPPALINK. A konyhában egy asztal elfér, ott le is tudunk ülni, de vendégeket nem tudunk hívni oda, mert csak 4 személyes asztal fér el.NINCS ÉTKEZŐNK SEM.

Én ebből a kérdéses helyiségből egy olyat szeretnék kialakítani, ahová vendéget tudok ültetni.

Mit tegyek vele?

Egy étkezőasztal, étkezőszékekkel, és oda leültetem, ha valaki jön??

VAgy valami foteles, kanapészerű szalon szerű megoldás, virágokkal, szép képpel, oda is le tudom ültetni a vendéget, de ott nem lehetne főtt ételt enni, ugye az asztal ilyen fotelos megoldáskor alacsonyabb, csinosabb, de nem étekzőasztal..

Mit tegyek?,

Köszi, ha segítesz..

2018. márc. 12. 10:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%

Ez annyira pici, hogy nem sok mindenre jó.

Én egy étkezöszerüséget alakítanék ki olyan módon, hogy ott beszélgetni is lehessen - egy asztal, körülötte sarokpaddal meg székekkel, de természetesen nem síma fa, hanem kényelmes, kárpitos megoldással.

Emellett tudsz egy magyobb növényt vagy növénycsoportot is betenni, akkor hangulatosabb az egész

2018. márc. 12. 10:37
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem ártana egy alaprajz, mert így nehéz segíteni.
2018. márc. 12. 11:00
 3/16 anonim ***** válasza:
49%

A kanapés megoldás lenne a szerencsésebb.

Egyrészt, akit főtt étellel kínálsz, megvendégelsz, azzal vagy olyan viszonyban, hogy a konyhában is tálalhatsz. A kanapésnál szendvicset, sütit, kávét adhatsz a nappaliban, ahol kényelmesen, ellazulva beszélgethettek a vendégekkel.

Egyébként így vendégágy-funkciót is betöltene a kanapé (akár betegség esetére is, elkülönítve a többitől).

Lehet kapni összecsukható asztalt és székeket is (ha zavar a konyha!, ez akár az új nappalidba is elfér a fal mellett,

Jó rendezkedést!

2018. márc. 12. 11:16
 4/16 anonim ***** válasza:
49%

Én nappalit csinálnék belőle.

Hiszen a konyhában elfér egy asztal. Ha ez ebédlő lenne, akkor még mindig nincs nappali. Ami szerintem nemcsak vendégfogadás szempontjából jó.

Vendégeket lehet ebédlőben is fogadni. Mi is otthon a nagy asztalt üljük általában körbe, ha jön valaki, oda jobban lehet pakolni is italokat, sütit, stb.

De a családnak szerintem fontos lenne egy nappali, ahol akár vendégeket is lehet fogadni.

2018. márc. 12. 11:40
 5/16 anonim ***** válasza:
50%

Egy 2,3 m X 2,5 M-es a helyiség a teraszajtó előtt az a szélfogó.

Önmagában semmire nem elég, mert csak egy kamra, de leginkább nappalinak nem.

Alaprajz hiányában csak úgy tudom elképzelni, hogy a válaszfalat lebontjátok és a szomszédos szoba/konyha/ vagy akármi, lesz egy tágas, amerikai konyhás nappali.

2018. márc. 12. 12:20
 6/16 anonim ***** válasza:
37%

Bírom, hogy sokan úgy válaszolgatnak, hogy már az első sort sem olvassák el!

Ekkorka helységgel mit akarsz Kérdező?

Beteszel egy kanapét - ha egyáltalán befér - leülsz és a térded a szemközti falhoz ér.

Ezt átalakítás, bontás nélkül legfeljebb télikertnek használhatod, ha télen nincs benne +15 fok alatti hőmérséklet.

2018. márc. 12. 13:12
 7/16 A kérdező kommentje:
ez nem igaz. Elfér benne asztal, most is van benne két szekrény, egy pakolós fésülködő asztal, hozzá szék, és a kölykök itt szoktak simán még vonatsínt építeni, szóval az utolsóval nem értek egyet...
2018. márc. 12. 13:38
 8/16 anonim ***** válasza:

Akkor jó, semmi probléma! Csinálj belőle nappalit! :D

De ugye változatlanul a 2,3 m X 2,5 m-es a helyiségről beszélünk?

2018. márc. 12. 13:56
 9/16 A kérdező kommentje:

Én nem használtam a nappali kifejezést, csak azt, hogy szalon féleség. Egy ücsörgő helyiség, arra van hely.

Egyébként is a vendégeink életkora átlag 5 év. Ez az igazság:-)))

2018. márc. 12. 15:02
 10/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, ebben az esetben alakíts ki egy játszószobát!

Viszont a kérdésed utolsó pár bekezdései inkább felnőtt látogatók elhelyezésére utalt, onnantól kezdve, hogy:

"VISZONT NINCS KÜLÖN NAPPALINK...."

2018. márc. 12. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!