FA bútor, kanapé maradhat kint a szabadban egész évben?
1-2 év és vége. Mi sokat kísérleteztünk vele, pedig direkt kinti bútort vettünk az erkélyre. Télen hideg, nyáron tűző napos oldal. Ha olyan balkon bútorunk volt, amit kinthagytunk, mert nem volt hova tenni, az volt hogy csak egy szezont/évet bírt ki.
Végül az összecsukható garnitúra mellett döntöttünk, ami télre befér a tárolóba. Évek óta ez van, egyszer csiszoltuk és kezeltük át azóta. Így bejött.
Szerintem szinte semmilyen bútor nem bírja néhány évnél tovább a telet/nyarat kint.
Nézd, attól függ valódi FA bútor-e.
Én annakidején nem tudtan hova elpakolni a kerti főzésekhez használt kellékeket és terítékeket. Vettem a Vaterán olcsón egy régi valódi fából készült komódot.
Mikor megérkezett a feleségemnek annyira tetszett, majdnem bevitte a házba. Azt mondta kár lenne kint hagyni, mert az időjárás tönkreteszi. Na, én alkohollal letöröltem róla az összes bútorápoló szert. És amikor kiszáradt színtelen kültéri vízbázisú vékonylazúrral átlazúroztam vagy ötször. Nem spóroltam a lazúrral. Szép selyemfényű lett. Ez is egy ilyen féleresz szerű teraszon van. Néha bekavarja a havat a szél. A komódra is jut. De kutya baja.
Ha valódi fa a bútor, akkor kültéri vízbázisú vékonylazúr a megoldás sok rétegben. Minden porcikáját bekenve. Belül is persze! Hisz a páralecsapódás egy lehűléskor belül is károsítaná a bútort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!