Csempét csempére ragasztva. Aki csinált már ilyet: mennyire nehéz? Egyedül meg tudom csinálni?
függőleges felületen nem nagyon szoktak két rétegben egymásra ragasztani. Nem tudhatod, hogy milyen minőségben rakták fel az első réteget, az milyen erősen köt a falhoz. Lehet, hogy az új csemperétegtől egyszerűen leesik az egész. Én leverném/leveretném a helyedben.
Amúgy, padlón a régi követ alaposan le kell pucolni, rá egy réteg spec.tapadáserősítő alapozó, rá a flexibilis ragasztó és az új kőburkolat.
Szia! Remélem nem baj ha tegezlek.
Tehát a meglévő csempére szeretnél ragasztani másik csempét. Gondolom az új csempe is kerámiából lenne, ebben az esetben sem nem túl bonyolult a dolgod. Először is tisztítsd meg a felületet. Következő lépésben célszerű tapadóhidat felvinni a régi csempére, ezt festőhengerrel vagy bármilyen ecsettel könnyen elvégezheted. A tapadóhíd után jöhet a csemperagasztó (normál beltéri tökéletesen megfelel, 5kg-os csomag ~500 Ft-tól már kapható, 25kg-os ~800 Ft), majd rá a lap. Ha ezzel kész vagy, a Neked tetsző színű fugázóval fugázol. Szükséged lesz a művelethez egy vödörre amiben a ragasztót kevered, valamilyen szerszámra amellyel felviszed és fugakeresztre. Minden beszerezhető pl. a Baumaxban. Ha nincsenek hozzá eszközeid, én inkább szakembert javasolnék, ha csak kis felület akkor gyorsan végez és jobban jössz ki mintha mindent megvennél.
Majd megkérdezek szakembert, de szerintem kiszállással mindennel sokkal több lenne, mert kicsi felület nem éri meg neki amúgy.
Elsőnek: szoktak, ez nem kérdés, neten is sok ilyen oldal van, csak nem tudom mennyire tartós. Nem igazán szeretnék csempét verni, vadiúj a lakás, nem szeretnék nagy felfordulást. Minőségre, kidolgozásra szép a csempe, csak a színe nem tetszik.
első vagyok. Igen, tudom, csak úgy látszik, nem jól fogalmaztam. Szóval, mivel nem tudhatod, mennyire végeztek alapos, jó munkát, azt sem tudhatod, elbírja-e a felső csemperéteg súlyát, vagy az egész le fog esni. Hogy mikor? Lehet, hogy másnap, lehet, hogy egy-két év múlva, de ha rendesen megcsinálták, akkor lehet, hogy soha.
Amúgy egyedül is fel tudod rakni, de nézd meg, mérd ki, hogy lesz-e vágandó csempe, van-e a falon konnektor, kapcsoló, csap, stb. ezeknek a helyét szintén ki kell vágni, burkoláshoz le kell őket szedni. Nem ördöngős, de nem árt a célszerszám és icipici gyakorlat (néhány darab csempe feláldozásával egész elfogadhatóan bele lehet jönni). Sok sikert!
NE ÁLLJ NEKI! A mostaninak csak a színe nem tetszik, az új majd nem lesz síkban, nem lesznek egyenletesek a fugák stb. Én sk. felépítettem a házamat, szóval nem ijedek meg az ilyen munkától, de én nem merném.. Ezt a részét kiadtam szakinak.
Ha mégis belevágsz, akár egyedül, akár szakival, verd le az előző csempét! Nem nagy felfordulás, hidd el! És nem lesz dupla vastag a csempesorod, ami elég furán néz ki, ha valahol látszik.
A legegyszerűbb a lenne, ha megváltoztatnád az ízlésedet, és úgy döntenél, inkább mégis tetszik a meglévő.
Ajánlom még figyelmedbe ezeket: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!