Ágyvásárlás előtt. Tippek?
ha egy nagy, az kényelmesebb.
és a fenyő nyikorog. azt hiszem ;)
Sokkal praktikusabb a ket egyszemelyes matrac, mert a ketszemelyest nehez forgatni.
Ha nagyon keves a szobaban a hely, akkor vigyazz az agykeret mereteire. De letezik a 140-es agy is, amin ha nem vagytok nagy termetuek jol el lehet ferni.
Erdemes korulnezni az Ikeaban, mert ott nyugodtan mindent ki lehet probalni.Nekem a nyir jobban tetszik a fenyonel es mivel kemenyebb kevesbe serul.
Nagyon ugyes megoldas a helysporolas szempontjabol a "tartaly" agy.A legpraktikusabb az a fajta amelyiket fel kell hajtani.Ezeknek a kerete karpitozva van, te valaszthatod ki az anyagot.Tobbnyire le lehet venni es gepben lehet mosni.
A két kisebbnek az az előnye, hogy ha eltérő keménységű ágyon szerettek aludni, az könnyen megoldható.
Bár én egy nagyot vennék, mert sokszor összebújunk este és nagyon tud nyomni egy matracszél.
Ha ikeában vásárolsz: a rykene ágykereteket messziről kerüld el, két barátnőm is vett, mindkettőjüknél fél éven belül szétesett. Pedig ők csak alvásra használták :)
A martacokat forgatni kell,hogy ne vegye fel a test formajat.Ha ket egyszemelyes vab,akkor azt sokkal egyszerubb megforditani is, de a jobb oldalrol a balra tenni is.A martacra aztan kerul egy vedo ketszemelyes frotir lepedo ami vedi az izzadsagfoltoktol, ezt mikokor matracot forgatok, komosom.Es erre agyazok ketszemelyes lepedovel es ketszemelyes takaroval.tehat csak a matracok egyszemelyesek,de kozepen osszepasszolnak,ott nincs agykeret.
Mi igy alszunk 30 eve nagyon kenyelmesen,tiszta ,friss agyban.
En igy alszom 30 eve
A fenyőt én sem nagyon ajánlom, puha fa, könnyen sérül, kis horpadások lesznek rajta minden apró koppanástól. Egy kisgyerek pedig sok mindennel oda tud koppantani :=), de te is könnyen hagyhatsz rajta nyomot pl. a porszívóval. Ha nagyon kicsi a hely, próbáljatok ágyneműtartós ágyat keresni, azzal rengeteg helyet megspórolsz. Én az ágyneműtartó egyik felében, cipzáras tárolóban tartom a friss, tiszta ágyneműt, lepedőket, a másik felébe ágyazom be az éppen aktuálisan használtat.
Nekünk két külön matracunk van, két, mozgatható ágyrácson. Így, ha az egyikünk feltámasztot támlával olvas, a másik nyugodtan tud vízszintesen feküdni. Ágyazni, a matracot forgatni is sokkal egyszerűbb. Ha jó minőségű matracot veszel, akkor az összebújásban sem akadályoz középen a matracok széle.
Nézelődéshez a Jysket és az Ikeát ajánlom, bár néha a Kikában is ki lehet fogni jó árakat.
utolsó vagyok.
- javítás:...ha az egyikünk feltámasztot ... természetesen feltámasztott
Még valami: esetleg az Askoban is nézzetek körül, elég nagy a választék.
nekünk két külön matracos van,most probálok meg egy nagymatracot bele venni,mert kinszenvedés...mi szeretünk összebujva aludni,párom nem vékony,igy 1 matracot befoglal,igy ha hozzá akarok bujni,akkor a két matrac találkozásához fekszek,ahol már gyakorltilag 10centis rés is keletkezik,hiába toljuk össze...
(plussz a 160x200-as is csak akkor jó ha egyikötök se több 180centinél...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!