A kombinált tűzhelyek esetén mi a jó b***s k***a any**ért nem képesek feltüntetni a sütő áramfelvételét!?
Lásd a user manuált, de a sütő egy külön egység. Ha nem látni a cetlit, még rajta lehet.
A felháborodásod pedig jogos.
Most találtam rá a kérdésre, azóta már rég megvettétek vagy épp nem.
De átérzem a kérdést, ugyanezeket a köröket futottuk 2016 tavaszán.
Nő vagyok, bár műszaki érdeklődésű de nem hozzáértő.
Kb. 10 amper max amúgy, és utolsó jól írhatja a teljesítményét.
Vagy a grill fűtőszál üzemel, vagy az alsó és felső együtt, vay a körfűtőszál, ha van. És a lámpa. Ezek együtt tényleg kb 1800-1900 W. Csak az alsó vagy csak a felső elhanyagolható.
De az én sütőmben konkrétan a grill és konkrétan a felső fűtőszálra két-két teljesítményérték is rá van írva. Ehhez már túl nő vagyok, hogy értsem az okát. :D
Igazából most még aktuálisabb a dolog, ugyan is a jogszabályi változások miatt (gáz bekötésnél nőttek a követelmények) tejes mértékben villany tűzhely beszerzése válik szükségessé.
Ehhez, az amúgy direktbe húzott 2,5-ös vezeték a villanyszerelő szerint kevés, így 4mm-esre cseréltük. Viszont most a betáp oldalnál merült fel, hogy kevés lehet az áram (32A az egész házra). Most 40A-ra bővítünk, asszonynak meg meg kell tanulni nem egyszerre használni mindent, ahogy néztem átlagosan 8800W azaz kb. 30-32A körüli áramfelvételt tud csak a tűzhely (ha minden funkció egyszerre megy)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!