Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Meddig használtok egy ágynemű...

Meddig használtok egy ágynemű huzatot?

Figyelt kérdés

Tervezem lecserélni a nagyon régi paplanokat, és mellé új ágyneműhuzatok is szeretnék venni.

Férjem kiakadt hogy amit esküvőre kaptunk a szüleitől, le szeretném selejtezni. Van olyan ágynemű ami méretben nem jó, azokat elajándékoztam, de a régi minek álljon a szekrényben, ha úgysem használom? Anyám meg azon stresszel hogy a régi paplan jó lesz még később. Gyerekek úgyis újat kapnak majd, 2 pamut garnitúrát cserélgetek 5 éve, a fehér rész besárgult, a színes rész megkopott.

Ti mikor dobtok ki huzatokat?

2017. dec. 5. 15:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát én csak olyan ágyneműt selejteztem ki, ami már tényleg nagyon öreg és használhatatlan(kb 30 vagy még több éves).

Ami nem szakadt azt még egy ideig használjuk.

Egyébként célszerű időnként valahogy kitisztíttatni vagy valami, mert megáll benne a sok por meg atka stb.

A huzatokkal is kb ez a helyzet. Ha már szakadt vagy nagyon ócska akkor dobjuk ki.

2017. dec. 5. 15:26
 2/4 A kérdező kommentje:

És nem zavar hogy már nem olyan szép a színe, más a tapintása? Engem pl zavar hogy látszik hogy a kispárna szennyezettebb és gyakrabban volt mosva.

Törölközőkkel mi a helyzet? abból is vannak 5-10 évesek és már fakultak is és olyan nagyon sprődek.

Úgy látszik ez a stafírung gyűjtés magyar szokás.

2017. dec. 5. 15:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szoktam kiselejtezni, amikor már kifeselnek. Miután kimostam, felvágom és jó lesz a garázsban törlőrongynak.
2017. dec. 5. 18:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is 20 évig használtam a kopott, divatjamúlt stafírungot, ami ráadásul a szüleim ízlésének volt megfelelő. Aztán kellett már vennem ezt-azt és rájöttem, hogy addig milyen ostoba voltam... Egy középkategóriás cipő árából, ami jó ha két szezont kibír, jópár szép törölközőt lehet venni. Úgyhogy szépen lecseréltem a törölközőket, most évente veszek egy-két darabot, ha valami szépet látok, és amelyiket meguntam, megy porrongynak. Ágynemű ugyanez: sajnos a mostaniak egyébként sem valami tartósak, ha megfakul, kidobom és veszek helyette egy újat.

Arra kell vigyázni, nehogy átess a ló túloldalára: én annyira lendületbe jöttem, hogy egyszer csak azt vettem észre, hogy van vagy egy tucat strandtörölközőnk (minden fürdőruhához, strandpapucshoz passzoló, meg csak úgy, mert megtetszett). Meg az ágynemű sem fér a szekrénybe. Most egy kisszekrényt kineveztem ágynemű-törölköző tárolónak és csak annyi van, amennyi belefér. Több felesleges. De mind szép, friss és puha. Meg divatos és tetszik.

2017. dec. 5. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!