Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Igazítson már el valaki a...

Igazítson már el valaki a tűzhelyek útvesztőjében? Milyen típusúak vannak, és mi a különbség, pl. az indukciós, és a kerámialapos között?

Figyelt kérdés

Középkorú vagyok, nekünk gáztűzhelyünk volt mindig, anyukámnak volt a panelban elektromos, de szinte sose használta, főleg a sütőjét, mert sokat fogyasztott.

Szóval, milyen van ezenkívül,ami a legjobb, és nem horror ár?

Szeretném lecserélni a gázosomat, légkeveréses sütőjűre.Nem ragaszkodom a gázoshoz.Sőt.

Indukciós főzőlapot szeretnék, de csak 1-2 lapos, kicsit.

2017. nov. 28. 09:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Vegyél kombináltat, én is azt tervezem. A főzőrész gázos, a sütő elektromos.
2017. nov. 28. 10:46
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Igen, én is a főzőn gáz, sütőn villany kombinációt tartom a legjobbnak.

Ha gázon szoktad meg és nem akarod az összes edényedet lecserélni, te is ilyet vegyél.

2017. nov. 28. 11:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Tűzhely szempontjából van a gáz, van az elektromos. Az elektromosból van hagyományos elektromos lappal, van a kerámialapos és van az indukciós.

Legjobb hatásfokkal az indukciós rendelkezik. gyorsan és jól szabályozható az indukciós a gázos és a kerámialapos is. A hagyományos elektromos lapok lassan reagálnak; ilyent nem érdemes venni.

Az indukciós lapon csak a vas tartalmú edények működnek. Ezt ellenőrizheted az aljukon lévő piktogrammal, vagy egyszerűen egy mágnessel. Így a hagyományos zománcos edények mind jók, és a rozsdamenteseknél a szendvics talp tartalmaz több vasat, de ezeket jelölik, vagy mágnessel ellenőrizni kell.

Sütő szempontjából a gáz és elektromos van. A gázos nagy hátránya, hogy a konyhát is fűtöd, mert az égéshez levegő kell, így a sütő nyitott. Ezzel szemben a villanytűzhely zárt, hőszigetelt doboz, sok kényelmi funkcióval; mint kiolvasztás, melegítés, pizzasütés. Jól szabályozható a hőfok. ha dug villával szerelt, akkor konnektorról üzemeltethető, ezek max ~2kW körüliek.

Tudsz venni beépíthető elektromos sütőt és külön bármilyen főzőlapot. Így a sütőt magasabbra ia rakhatod, ami kényelmes, és szinte bárhol elfér egy 2 lapos indukciós lap.

Vásárlás előtt nézd meg a teljesítményt, hogy egyszerűen dugvillával bedughatod, vagy a nagyobb teljesítményűt fixen kell bekötni, esetleg új elektromos vezeték szükséges lehet.

2017. nov. 28. 11:52
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszodat.

Kettes indukciós főzőlapon gondolkodom,és ezen.Erről mi a véleményed?

Kétfős családnak már elég lesz ez is?

[link]

2017. nov. 28. 11:55
 5/8 anonim ***** válasza:
próbálj olyan márkát venni, ami ismert minél több a garanciája. vannak 2-5 év garanciás indukciós lapok és 2-3 év garis sütők.
2017. nov. 28. 11:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Én nem mernék ilyen noname webáruházból noname árut venni. Meg ez olyan kicsi, csak egy lapos tepsi fér bele, sült csirke már nem.

Vegyél egy rendes beépíthető elektromos sütőt és egy kétlapos indukciósat főzni, ha vannak hozzá megfelelő vaslábasaid. De készülj arra, hogy a konyhabútort át kell alakítani és villanyt is kell szerelni.

Másik megoldás, hogy veszel a régi helyére egy kombinált tűzhelyet három gázégővel, elektromos sütővel. Ahhoz is kell villanyt szerelni, villanyórától.

Szerintem főzni a gáz a legjobb, sütni jó a villany is.

2017. nov. 28. 16:04
 7/8 anonim ***** válasza:

A linkelt sütő elég nagy teljesítmény, a kombinált (gáz-villany) max 2kW-osak, nekem is ilyen van és jó benne sütni mindent.

A linkelt minisütő dugvillával szerelt a kép alapján, így konnektorról üzemeltethető. Viszont ha alumínium villany vezetéketek van, ahhoz nem ajánlom, mert az túl lesz terhelve.

Amennyiben fenn gáz lent villany kombinált megfelelne, az is üzemeltethető konnektorról.

A noname egy dolog, a fűtőbetéten kívül más nem romolhat el. Egy márkás sütő fűtőbetéte is 10-15 ezer körüli.

2017. nov. 28. 20:03
 8/8 anonim ***** válasza:
egyedül álló férfiember vagyok,sokat főzöcskézek:főzéshez gázégőnél jobbat még nem találtak ki.sütéshez villanyt válassz,olyat amibe van forgó grill.kiegészítőnek vehetsz indukciós főzőlapot egy -két lukút.
2017. nov. 29. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!