Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Fényfüzér - nem csak karácsony...

Fényfüzér - nem csak karácsonykor?

Figyelt kérdés

Szerintetek is giccses, csicsás dolog égősorokat, fényfüzéreket használni egész évben? Én imádom a pici fényeket, sokkal jobban érzem magam az otthonunkban, ha több kis fényforrás világítja meg a teret, mintsem egy nagy, egész más a hangulat szerintem, bensőségesebb, barátságosabb, főleg ilyenkor ősszel-télen. Minden nap meggyújtok több gyertyát is, ezenkívül van néhány hangulatlámpa, valamint fényfüzérek itt-ott a lakásban. Nem színesek, mindegyik meleg fényű, szóval azért törekszem a harmóniára, és hogy ne legyen nagyon gyerekes az összhatás. Van néhány pamutgömbökbe bújtatott égősor (a gömbök többszínűek, de harmonizálnak egymással, fehér-homok-barna színek), meg például a teraszon körbe van futtatva egy napelemes lamiponsor, ezek pici üveg búrákban vannak. Ezen kívül van kandallónk is, tehát a tűz is hasonló meleg fényt ad. Én imádom, szerintem iszonyat hangulatos, viszont már sokadszor fordult elő, hogy egy vendég elnézően mosolygott, hogy gyerekes, csicsás, mások értetlenkedtek, hogy nem zavaró-e, hogy nincs olyan fényáradat, mint amikor felkapcsoljuk a mennyezeti világítást. Volt, aki egyenesen kriptához hasonlította az otthonunkat a sok pici fény miatt :)

Nem mintha változtatnék ezen mások kedvéért, mert nekünk így jó, csak érdekel, hogy ez mindenki szerint furcsa és csak az én mániám-e ez :)

2017. nov. 7. 22:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem furcsa, én is szeretnék majd venni fényfüzért! De inkább otthoni pihizéshez kapcsolnám fel azt, mint most a kislámpámat, ha meg vendégek jönnek, felkapcsolom a rendes nagy lámpát, hogy ne legyünk "sötétben". :)
2017. nov. 7. 22:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Persze mi is felkapcsoljuk a rendes lámpát, ha a vendégeket zavarja, hogy nem ég, de mi úgy szoktuk meg, hogy általában nem ég, ha csak nem nagyon kell valamiért. Engem kifejezetten zavar az, ami másoknál megszokott, hogy telibe világít az erős izzó a plafonról.
2017. nov. 8. 00:11
 3/4 A kérdező kommentje:
De amúgy nincs sötét, mert van annyi kis bisz-basz lámpa, ami rendesen bevilágítja az egész teret, tehát nem az van, hogy sötétben botorkálunk, csak más az összhatás, mint amikor egy erős fényforrás felülről világít.
2017. nov. 8. 00:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Gyertyázni én is szoktam, hangulatvilágítás is van, de a fényfüzér nekem karácsonykor is sok.
2017. nov. 8. 06:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!