Szerintetek érdemes akril kádat venni?
Most újítanánk fel a panel fürdőszobát. Eddig ki akartuk cserélni a kádat, ugye a régi öntött vas, és azt is szépen fel tudják újítani. De az akrilt akárkitől kérdeztem minenki csak lebeszél róla, hogy hajlik, ahogyan lelülnénk a kádban be is süllyed és utána persze hajlik illetve hogy nem olyan tartós. De a régi öntött vas kádra mondják, hogy nem éri meg kicserélni, mivel jóval tartósabb mint az akril. Jobb ha felújíttatom. Szerintetek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
egyszer ültem akril kádban. tényleg olyan érzésem volt, mintha most készülne összeszakadni.
a régi lakásunkban öntöttvas volt, de az meg olyan hideg télen-nyáron, hogy iszonyat.
mondjuk én alapvetően utálok kádban fürdeni, szóval zuhanykabint csináltattam az új lakásomba.
gondolkodj el rajta, hogy egyáltalán kihasználnátok-e. mert ha minden nap zuhanyoztok, akkor még teret is nyertek, ha kabint csináltattok.
Kabin, akril tálcával :=) ! A legjobb, főleg egy kicsi panel fürdőszobában.
Ha ragaszkodtok a kádhoz, és mindenképpen ki akarjátok dobni a régit (ha tényleg fel lehet még szépen újítani, én azt választanám inkább), akkor új lemezkád helyett én az akrilt ajánlom. A lábat meg se vegyétek hozzá, profi legyen aki beépíti. Nekünk kb.10-15 cm-s hézagokkal (közte semmi) lerakott ytongokra flexi csemperagasztó van kenve, erre "ült rá" a kád. Elég termetesek vagyunk, féltünk a láb keskeny alátámasztási felületétől, hogy majd középen beszakad alattunk a kád :). Elölről szintén ytonggal van felfalazva, vettünk rá egy csempeajtót, ha valami gond lenne a lefolyóval, ne kelljen bontani. Így lényegesen olcsóbb volt és a csempével szebb is lett, mintha azt a ronda műa. előapot vettük volna meg hozzá.
Nem rogyadozik, nem recseg, 8 éve használjuk. Viszont nem hűl le pár perc alatt a fürdővíz, és ha csak zuhanyozni akarsz sem a jéghideg fémre lépsz, szóval lényegesen kellemesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!