Költözés előtt állunk, mik azok a dolgok amik mindenkeppen szükségesek?
Hát ugye függ az igényszintetektől. Leírom az én listámat, amit költözés előtt írtam össze
konyha:
-2 tányérkészlet
-10-10 kanál, kés, villa, teás és kávéskanál, merőkanál, fakanalak
-két serpenyő
-lábasok 4 méretben
-1 palacsintasütő
-poharak/bögrék(legalább egy-egy készlet mindből, és legalább két bögre)
-tisztítószerek
-tányéralátét
-konyharuhák, edényfogó
-elektromos gyújtó
- mikró
-kávéfőző
-teáskancsó
fürdő:
-4 törülköző, 2 kéztörlő
-2 kilépő a kád elé
-tisztító és tisztálkodószerek
-fogkefe tartó
-szappantartó
-köntös
-fogasok
-szennyeskosár
háló:
-4 garnitúra ágynemű
-ágyterítő
Nemrég költöztem el, nekem ezek voltak a minimum dolgok, de persze lehet ennél sokkal többet, vagy éppen kevesebbet is. Én albiba jöttem, bútorok voltak.
Szerintem nincs ilyen lista. Idő közben derül ki, hogy mi az, ami hiányzik. Az egyéni tapasztalatom, hogy birtokbavétel előtt fölösleges bármit is megvenni. Akkor kell, amikor már a lakásba tudod hazavinni az új cuccokat.
Kell ágynemű és huzat, ruhaneműk, tisztálkodószerek, tisztítószerek, törölközők, pipere cuccok, alap konyhafelszerelések (eleinte egy-egy tányér, bögre, evőeszköz) és aztán adja magát, hogy mit kell venni, mi hiányzik nagyon. :) Én amikor otthonról költöztem el, kb. egy évig nem éreztem komfortosan magam, mert az otthoni teljesen felszerelt konyhából egy üresbe csöppentem és sorra jöttem rá, hogy nincs sajtreszelőm, pedig kéne. Fokhagyma nyomóm, konzervnyitóm, stb. ami mindig akkor hiányzik, amikor éppen használnám, addig eszembe sem jut. Szépen lassan meglesz.
Ezen felül sok múlik azon is, hogy bútorozott-e a lakás, mivan benne, milyen adottságokkal rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!