Kinek milyen tapasztalata van szövetbőr anyagokkal kapcsolatban?
Isten mentsen mindenkit a textilbőrtől!!!!!
Akármit csinálsz vele, akárhogy takargatod, akárhogy óvod, ahol használva van 1 éven belül elindul a "bőrnek" nevezett anyag és vagy átkárpitoztatod szövettel, vagy kuka.
Gondold csak el, hogy egy textil van bekenve egy anyaggal, ami megszilárdul, de a használat miatt mozgásban van, teljesen logikus, hogy elkezd töredezni.
Csupán kíváncsiságból kukkants be a Jófogásra, vagy a Vaterára, tele van fillérekért nem is régi textilbőr cuccokkal és a kutyának nem kellenek.
Idelinkeltem neked egy gyakorlatban használó tapasztalatát a nem is olcsó szövetbőr kanapéjával kapcsolatban.
Ő nem tudta idetenni, mert gondolom nem olvasta a kérdésed.
Ha úgy gondolod, hogy ez nem való ide, akkor töröltesd, én csak segíteni szerettem volna a dilemmádban.
Igen, azt olvastam én is, hogy "igazán drágán vettük", de ez elég semmitmondó. Valakinek a 40e Ft is igen drága, valakinek a 200e Ft sem az... Képek alapján pedig egy olcsó vacaknak tűnik. A képeken pedig az nem látszik, hogy peregne le róla a műbőr bevonat, csak azt írja a hirdető, hogy fog a festék.
Az lenne a kérésem, hogy akinek valóban van tapasztalata a különböző martindale értékű szövetbőrrel kapcsolatban, annak hálás lennék, ha megosztaná.
NLCafé fórumokon is olvastam, hogy valakinek pár hónap után már pergett, másnál pedig 5 év használat után sem, pedig gyerekek is játszottak rajta...
Viszont azt senki nem tudta megírni, hogy mik a pontos értékek, ki találkozott már ilyennel is, olyannal is.
(minőségre értem)
Na tessék, erről beszélek. :-) Kárpitos lebeszélne róla (persze a Martindale értékre tőle sem kaptam választ), máshol pedig hosszú évekig bírja a strapát.
Azóta kicsit utánajártam: igen, a kárpitosok többsége silány textilbőrrel dolgozik, mert a jó minőségre nincs fizetőképes kereslet. A jó minőségű textilbőr ára vetekszik, sőt sokszor több, mint a marhabőr ára (persze ott is van rengeteg minőség). Emiatt idehaza szinte mindenhol, mindenki csak a gagyi, hamar málló anyaggal találkozik (ahogy már én is megjártam).
Sikerült felhajtanom egy remek textilbőr anyagot, 200.000-es Martindale értékűt, Spanyolországból hozzák be. Az így elkészülő kanapé ára vetekszik majd egy bőrből készültével, de az egyéb szempontokat is figyelembe véve, még így is megéri.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Nagyon ROSSZ ,megkeményedett, kirepedt, megváltozott a színe, minden mozdulatnál nyikorog, hideg, szörnyen kényelmetlen, és nagyon drága.
Soha sem vettem volna meg , ha ezt előre tudom.
Ha jót akarsz magadnak ne vegyél ilyent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!