Hogyan fogassuk a csaptelepet a fürdőszobában bútorlapra?
Új fürdőszobabútort tervezünk és az általunk kitalált elrendezéshez csak a bútorlapra tudjuk tenni a csaptelepet, mert a mosdókagyló ráültethető és nincs a falból a csaptelepnek kiállás.
Így kell elképzelni:
Tudom asztalossal kell megbeszélnem, de hogyan előzhető meg hogy a csap folyása esetén károsodjon a "bútorlap"? Milyen vízzáró "praktikák" vannak? Vagy egyáltalán milyen anyagból legyen a bútor teteje?
A bútor tetejéhez szerintem használjatok munkalapot amit konyhában is használnak.Vastagabb is és keményebb a felülete. Rengeteg színben kapható.
Ha egy bútorlap kicsit is megsérül belemegy a víz és felpúposodik, ezért én semmiképpen sem tenném fürdőszobába munkalapnak.
A csaptelep helyét pontosan kell kivágni, és szilikonnal bekenni a vágás mellett. Ha ráül a csaptelep szerintem vízmentesen fog zárni. A munkalap pedig vízálló.
1. vízálló (V100-as) forgácslapot kérsz - ez igazából csak nedvesség álló, ha áll rajta a víz, ugyanúgy tönkremegy, a vízszintes felületekre, főként a csap alá nem lesz tartós.
2. valamilyen műkő felületet használsz a csap alatti részhez, ezen nyugodtan állhat a víz, viszont pl. törik, nem lehet savval vízkömentesíteni és hasonlók.
3. valamilyen sima felületű (ez tisztítható) csempét/járólapot raksz a vízszintes felületre, ez a fuga miatt nem lesz túl esztétikus (vagy mozaikból rakjátok ki, de akkor meg a fugák tisztításába őrültök bele).
4. teszel egy üveglapot a bútorlapra és megoldod, hogy ne kerüljön be alá a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!