Indukcios fozolapnal mire figyeljek oda? Tapasztalatok?
Figyelt kérdés
Gondoltam kikerem a velemenyek. Mindig olxan okosalat olvasok itt. Indukcios 4zonas beepitheto fozolap vasarlas elott allunk, Akinen van , mire figyeljek oda? 60 cmeset szeretnek. De nagyon kinai amit irnak. Holnap megyunk szetnezni eddig csak neten nezelodtem. 100-120 a plafon. Remelem ezert mar jot kapok. Az edenyeire ra van irva h indukcios. Eleg dragak voltak meg kaptam is. Arra nincs rairva semmi de magnesezhetoek. Akkor ezeket hasznalhatom hozza?Akinek 6800- vagy 7700 W -os van mennyi a fogyasztasa. Marmint mit vett eszre mennyivel lett tobb a villanyszamla. Ill kevesebb mert mindenhol azt irjak h takarekos. :D van 3fazisom szerencsere. Es sutot is szeretnenk venni azt is beepithetot 60cmeset. A 58-59-felek h nem fogok talalni hozza tepsit v racsot ha esetleg kell meg. Ott fontos h hőlegkevereses legyen. Mit vegyek meg alapul? Koszonom a segitsegeteket elore is2017. ápr. 21. 21:56
1/4 anonim válasza:
Én csak egyszerű főzőlapot használok. Nem kell a drága speciális edény, bármilyen vas (mágnesezhető anyagú !) edény megfelelő, tehát a hagyományos zománcos vaslábas is. A kerámialapra kell nagyon vigyázni, mert, ha megreped, akkor elektromosan veszélyes a használata. Én a hagyományos fűtőszálas villanyrezsóhoz tudom hasonlítani a működését: sokkal gyorsabban, szinte 1-2 pillanat alatt felmelegszik az edény és nem kell várni a vas főzőlap felmelegedésére, kikapcsolás után pedig nem kel várni a kihűlésre, mivel a kerámia lap maga éppen csak langyos lesz. Azaz a hő közvetlenül az edényben keletkezik, csak arra megy el az elektromos energia.
2/4 A kérdező kommentje:
Koszonom! Megvettuk indukciosat vettunk elektroluxot. Nagyon tetszik. Meg vagyok vele elegedve. Mindenhol azt olvastam h az edenyeknek magnesezhetonek kell lennie. Az en edenyeim azok, megsem konpatibilisek. :S szoval mehetek edenyt venni. De a fozolap nagyon szuper.
2017. máj. 2. 21:54
3/4 anonim válasza:
Az enyém utasításában két kritérium van edényekre.
1. mágnes vonzza
2. kevés vizet az edénybe helyezve gyorsan felforr a víz
Nem tudom az elméleti hátterét. De ez a kettő együtt azt jelenti, ha szükségesek, hogy az edényről leginkább otthon derül ki, hogy alkalmas-e. :)
4/4 anonim válasza:
az edénynek legalább az alja mágnesezhető kell legyen. tehát igen, tapadnia kell rá mágnesnek.
A víz azért kell, mert az üres edény pár perc alatt vörös izzásig is melegedhet, amitől tönkre megy az edény, meg nem is valami biztonságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!