Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Milyen led izzót javasoltok...

Milyen led izzót javasoltok szoba világítására?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni mennyezeti lámpát, viszont előbb azt szeretném megtudni, hogy melyik foglalatú izzó a legjobb.

Egy 20 nm-es szobát kéne megvilágítani, 3 vagy 4 foglalatos lámpában gondolkodok.

Melyik foglalattal járnék a legjobban?

2017. jan. 2. 17:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekünk egy 18 nm körüli szobánkban van egy 5 foglalatos csillár, amiből legtöbbször csak 3-at kapcsolunk fel, néha 5-öt, és bőven elégnek érezzük az 5 wattos, 400 lumenes IKEA-s ledeket, előtte 30 wattos halogénizzók voltak benne.
2017. jan. 2. 17:44
 2/4 Varga Péte4 ***** válasza:
E27
2017. jan. 2. 17:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Én szeretem, ha jó világos van, úgyhogy én 5 foglalatosat vettem egy kb. 20 nm-es szobába. E27-es foglalattal, mert valahogy úgy érzem, ahhoz a legnagyobb a választék. Bár szerintem már követhetetlen...
2017. jan. 3. 18:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy 20 m2-es szobába, ha szereted a világosságot, akkor kell legalább 3000 lumen. [Ez például 3 db 10W fogyasztású 1000 lumenes led égővel összehozható.] A világítótest (csillár, ufó stb.) megvásárlásakor azt ajánlom a bolt másik részlegében helyben kapható ledes izzókat próbáld is bele.

Sajnos tapasztalom, hogy még a most forgalomba hozott világítótestek esetében is a tervezés alapja a hagyományos izzó mérete. Azaz a nagyobb teljesítményű 8-10-15 wattos led "égők" vagy nem férnek el benne, vagy a csillárból feltűnően kilógnak, mert nagyobb a méretük, mint a hagyományos izzó mérete. Csatlakozom ahhoz a kommentelőhöz, aki az E27-es foglalat-méretet javasolja amiatt, mert sokkal nagyobb a választék belőle, mint az E14-esből, vagy a G9-esből.

2017. jan. 4. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!