Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Milyen lett az akváriumom?...

Milyen lett az akváriumom? Kérdések lejjebb

Figyelt kérdés

[link]

Szakértő szemmel,nektek tetszik? Még csak a növények vannak benne.

Egy fontos kérdés:

A szűrőre dugtam levegőztető csövet.

Valahol irták,hogy míg csak növények vannak benne,addig nem kell oxigén,mert nem tudnak fotoszintetizálni a növények.

Akkor szedjem le a csövet?

2016. nov. 23. 22:38
 1/7 anonim válasza:
Nekem tetszik ! Amugy szerinted ha utana a halak benne lesznek akkor se tud fotoszintetizalni a noveny:o ? Hat en amikor berendeztem mar normalisna mindent elinditottam es semmi baj nem volt (nem voltak meg halak 2 hetig) de en nem vagyok profi meg semmi :)
2016. nov. 23. 23:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szakértő de nagyon szép!
2016. nov. 24. 00:22
 3/7 anonim válasza:
Tetszik
2016. nov. 24. 01:36
 4/7 anonim ***** válasza:

A nővények a fény hatására fotoszintetizálnak, és növekednek. Ekkor termelnek oxigént.

Éjszaka ugyanúgy szükségük van oxigénre, mint a többi vízi élőlénynek.

[Az "állatok" menűpontban van "halak, akvarisztika" rovat is.]

2016. nov. 24. 14:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Én ha díszhal lennék, szívesen laknék ilyen akváriumban :)

A fotoszintetizálás attól függetlenül megy végbe, hogy mekkora a víz oxigéntartalma. A víz adott hőfokon egy bizonyos mennyiséget tud elnyelni, a többi elillan belőle a víz felszínén a szobába. Szóval tökmindegy hogy rádugod-e a levegőztetőt vagy sem, ez semmiben sem befolyásolja a benne lévő növények fotoszintézisét.

2016. nov. 24. 15:48
 6/7 anonim ***** válasza:

"tökmindegy hogy rádugod-e a levegőztetőt vagy sem, ez semmiben sem befolyásolja a benne lévő növények fotoszintézisét"

A nappali fotoszintézist természetesen nem.

De a növények éjszakai komfortérzetét (amikor ők is oxigén fogyasztók), természetesen javítja a kevert vízfelszínen jobban beoldódó oxigén.

2016. nov. 25. 14:15
 7/7 anonim ***** válasza:
#6 Mondjuk ennek akkor van jelentősége, ha túlzsúfolt növényzettel a víz. Ha kellően szellős, akkor amit napközben megtermelnek és elnyeli a víz, az elegendő nekik éjszakára.
2016. nov. 25. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!