Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ruhák száradásának elősegítése...

Ruhák száradásának elősegítése hősugárzó használatával?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az erkélyen szoktuk teregetni a ruhákat. Télire tervezek kirakni egy hősugárzót, hogy gyorsabban száradjanak a ruhák. Beépített erkély, kinyitnám az egyik ablakot bukóra, hogy ne párásodjon be a helyiség.

Kérdésem, hogy kialakulhat-e így penész?

Illetve, akinek van tapasztalata ilyen szárítási módszerrel, annak bevált-e?

2016. okt. 8. 13:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ez csak energiapocséklás. Vegyél egy háztartási ruhacentrifugát, ami 2-2 perc alatt eltávolítja a vizet annyira, hogy utána pár órán belül megszárad.
2016. okt. 8. 14:10
 2/16 A kérdező kommentje:
Nincs felesleges hely egy + centrifugának. Max a mosógépen nyomok rá még egy centrifuga programot is pluszban.
2016. okt. 8. 14:18
 3/16 anonim ***** válasza:
94%
Nyitott erkélyre hősugárzót? Zseniális.
2016. okt. 8. 14:24
 4/16 A kérdező kommentje:
A ruhák alá raknám a hősugárzót. És inkább úgy fogalmaznék, hogy időnként kinyitnám egy kicsit az ablakot :))
2016. okt. 8. 14:43
 5/16 anonim ***** válasza:
0%

Mi az hogy beépített erkély? Minden erkély be van építve, háztól külön állót én még nem láttam.

Körbe van üvegezve vagy hogy érted?

2016. okt. 8. 15:04
 6/16 anonim ***** válasza:
Persze, hogy úgy értem.
2016. okt. 8. 15:11
 7/16 anonim ***** válasza:
Én úgy oldottam meg, hogy kamrában az ablak közelben, 20cm/re a plafontól kihúzam 3 sor zsinórt, melyre felaggatom a mosógépből kivett rongyokat és 8 órán belül szárazak. Penészről szó sincs.
2016. okt. 8. 15:18
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
A kérdezőt nem értem, hogy mi az a beépített. A nyitottat értem. Bár ha beépítettet mondd, akkor lehet hogy nem nyitott, akkor tehet oda hősugárzót. Ha még normális erkélyről van szó, akkor feleslegesen fűt kintre...
2016. okt. 8. 15:27
 9/16 anonim ***** válasza:
94%

Ruhák alá berakni a hősugárzót? Ez még zseniálisabb mint nyitott erkélyen hősugározni :D

Mindenesetre előtte mindenképpen köss tűzkár elleni biztosítást, csak úgy biztos ami biztos alapon.

A meleg levegőnél jobban szárít az áramló levegő. Egy sima ventilátorral többet érsz, mint egy hősugárzóval. Olcsóbban is üzemeltethető, és messze nem annyira tűzveszélyes. Ezek azért lényeges szempontok.

2016. okt. 8. 15:57
 10/16 A kérdező kommentje:

Nem muszáj a legmelegebb, 20 nm-ert befűtő fokozatra kapcsolni. Rakok mellé egy ventit is, vagy olyat veszek amiben eleve van.

Olyan vicces ez a "mi az a beépített erkély"-es gyerek :))

2016. okt. 8. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!