Fa vagy műanyag tetőablak és miért?
a fa ablak igenis szellőzik szerves mivolta miatt. Nem kell nekem elhinni, kérdezz meg bátran épületfizikust, hidd el ő is ezt fogja mondani.
Az igaz, hogy a fa ablakok kaphatnak olyan kezelést, ami meggátolja a szellőzést (égetett festék vagy bármi hasonló), de ha ez megtörténik, akkor nem fog tönkremenni az ablakod a párától, mert kezelték a fa felületet.
A korszerű nyílásokba viszont építenek szellőző nyílásokat, pont amiatt hogy nem tudnak szellőzni. Ezt sem kell elhinni, nézz meg egy katalógust.
Ja?!mégvalami. A pára nem az ablakon fog elsősorban lecsapódni (mivel felfele száll a meleg levegő), hanem a hőhidas szerkezeteknél, vagy a speciális pontokon, mint pl: falsarok, falsík és mennyezet éle, stb.
Ha gondolod ezekről is mutatok ábrákat.
"a fa ablak igenis szellőzik szerves mivolta miatt... A korszerű nyílásokba viszont építenek szellőző nyílásokat, pont amiatt hogy nem tudnak szellőzni."
Ugye itt nem csak én érzek ellentmondást? :) Ha nagyon bizonygatni akarod ezt a hülyeséget, akkor mutass nekem egy páraáteresztési tényezőt a faablakra.. Nnna nem találsz ilyet? Akkor téma lezárva.
Ja, és nem kell bonyolítani. A pára hideg felületen fog lecsapódni. Szegénynek fogalma sincs a hőhidakról. Azt tudja csak, hogy valami hideg-e, vagy sem. És az ablakok hőszigetelése messze elmarad az épületek egyéb határoló elemeinek hőszigetelésétől. De ennek semmi köze ahhoz, hogy fa, vagy műanyag-e az ablak. Úgyhogy maradjunk a témánál.
1: A korszerű ablakok párazárnak. A fa is, a műanyag is.
2: HA(!) lecsapódik a pára, és áztatja az ablakot, akkor az jobban megviseli a fa szerkezetet, mint a műanyagot. Merthogy a műanyagot egyátalán nem.
3: A fát festheted időnként, a műanyaggal ilyen gondod nincs.
4: A fa vetemedhet, a műanyag nem.
5: A fa általában drágább.
Elbeszélgethetünk itt alapvető dolgokról... Mit honnan veszek?
Hogy a fa vetemedik, és szétázik? Láttál te már fát?!?
Inkább mutass egy faablak-gyártót, aki közzéteszi a faablaka páraáteresztő képességét! Nincs ilyen, mert lószart nem eresztenek az ok át! Ragasztott keretek, tehát még ha maga a fa át is eresztene egy molekulányi vizet tíz év alatt, a ragasztó úgyis megfogja azt!
Tehát az elméleted igazolására egy számadatot kérnék egy ablakgyártó honlapjáról...
tudod mit? TEdd azt. Fujogasd a faladat, és vegyél műanyagot. Az a szép a mai világban, hogy úgy cseszheted el az életed ahogy akarod.
TE hiszel amit hiszel, én meg tudom amit tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!