Mik a vélemények a led-es izzókról? Igaz lehet az, hogy ennyit lehet velük spórolni? Van valami tapasztalat (jó/rossz) ez ügyben?
én végig jártam már ezt a LED izzó iskolát, azt hiszem.
Olcsó kinaiak általában kiégnek, de addig is halvány a fényük.
Tungsrammal próbálkozz, bár az is kinai, ugye, de megveszed a tacsóban pl, aztán ha kiég vissza viszed gariba, vagy veszel egy másikat, és annak garijára viszed vissza. A wattszám fontos, a jó izzók 10wattnál kezdődnek.
Az asztali lámpám 6 wattos és 650 lumen fényt ad ez kb. Megfelel egy hagyományos 60 wattos izzónak. Ez elég nekem asztali lámpának. 10 wattosat már tehetsz egy kisebb szoba/fürdő megvilágításához, az már 1000 lumen felett van. Nagyobb szoba/ nappali megvilágításához inkább több kisebb izzó kell, mint egy, de nagyon erős.
Összességében megéri led-et használni, mert a természeteshez közelebbi fényt ad,kevesebb áramot fogyaszt, és az élettartama is hosszabb.
1. válaszoló: az, hogy a "wattszám" számít, az nem korrekt megfogalmazás
(és az sem, hogy LED izzó, hiszen ez nem izzó)
Szóval, igen, sokat lehet vele spórolni, hosszabb az élettartama is. Fontos a színhőmérséklet, nagyjából ha a hagyományos izzó fényét szeretnénk visszadani, akkor 2700-2800 K(kelvin)-ű fényforrést kell választani.
Viszont fontos, hogy jó minőségűt vegyünk, az egyik "legjobb", hogy márkát is említsek, a Philips fényforrások.
Jó magam is sokat olvasgattam róla .Néztem az összehasonlitó táblázatokat .Aztán olyanokat írtak több helyen,hiába a hosszú élettartam,ha pár év után akár 1/3 át is elvesziti a fényerejének .A jó minőségü kompaktok,még nagyobb fényt is tudnak.És abból nem kell megvenni egy csomagot .Akár 3 is vehetek 1 LED árán .
Véletlen rátaláltam a googlében 1 ilyen vitára .1 ember éltette a ledet,9 meg ellene volt.Ez is mond ám valamit.
A kiváncsiság miatt vettem,aztán gyorsan el is ajándékoztam .
Helló! Én kifejezetten megvagyok elégedve a LED izzóval. A kompaktok nagyon rosszak voltak PL: egy 100W- nak felelő kompaktnak 3 év után kissebb fénye volt, mit egy 60W-os izzónak!!
Én LED-POL izzókat vettem, amik nagyon jók és sokat spórolnak!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!