Tapéta vagy festés célszerűbb? Melyiknek mi az előnye-hátránya? Mi alapján érdemes választani? Van esetleg valamelyikről rossz tapasztalat?
A festést a célszerűbb.Jó minőségű festékkel akár magad
is megcsinálhatod,csak a festőhengert kell a falon elgurgatni.Akár 100000 megtakarithatsz,mert olyan drága
a festő szakember.Ez viszont a munkán nem fog meglátszani
De ez van a tapétánál is.A lényeg a pénz mennél előbb a zsebben legyen .
A festés jobb. Ezt szakértőként mondom.
A tapétát nem lehet javítani(szépen nem), tehát ha egy fali polc máshova kerül később akkor a helyét nem tudod kijavítani. Bármilyen sérülés lesz rajta, elég nehéz megcsináltni úgy hogy ne láttszódjon. Ha egy sávot kicserélsz az meglátszik.
A festés olcsóbb, könnyű javítani, bár nem olyan látványos.
Én személy szerint lebeszélnélek a tapétáról.
Szerintem a tégla falnál sokkal célszerűbb a festés, sűrűbben kell ugyan festeni, mint tapétázni, de mindig friss hatása van, könnyebb javítani is.
Panelnél szerintem sokkal jobb a tapéta, a drágább, vinil tapéták nagyon sokáig tartanak, moshatóak (bár nálunk erre még sosem volt szükség),szépek, valahogy nekem barátságosabb, melegebb hatása van, és időálló. De csak a szobáknál, a konyhát, fürdőszobát, wc-t itt is festeni célszerű.
Szerintem mindenképp a festést válaszd sokkal egészségesebb is. :) annyi minden szépet lehet festeni, például ezek is mind festett falak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!