Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Fürdőkádhoz lehet olyan...

Fürdőkádhoz lehet olyan eltoló ajtós kabint csináltatni, mint a kabinos zuhanynál? Vagy valami más ötlet a lent problémára?

Figyelt kérdés
Nekünk nem fürdőkádunk van, de az új házunkba, ha meg lesz azt szeretnénk. A szüleim esetéből kiindulva viszont el tudom képzelni, hogy hogy fog úszni a füdrőszoba a kádban való zuhanyozások után. Legalábbis anyuéknál mindig ez van, egyszerűen a víz rólunk kiverődve a kádon kívül ladol a földön. Mire végez az ember a kád túloldalán tenger áll. Szóval ennek elkerülése érdekében gondoltam a füdrőkád kabinosítására. Itt a zuhanyfüggönyünk van, de valami borzalom, nem lehet rendesen tisztán tartani, az ember meg nem gyűzi cserélgetni. Szóval a zuhanyfüggönyből már elegem van, azt nem akarok látni a fürdőszobában, ha végre saját lakásunk lesz.
2010. márc. 21. 10:46
 1/10 A kérdező kommentje:
Itt van egy kép, ami mintha olyan megoldás lenne: [link]
2010. márc. 21. 10:53
 2/10 A kérdező kommentje:

"Zuhanyelválasztó falak

Ahhoz, hogy a fürdőszobában ne álljon állandóan a víz, szinte elengedhetetlenül szükség van a zuhanyelválasztó falra. Akinek nincs külön zuhanyozója, és gyakran a fürdőkádat használja zuhanyozáshoz, annak kádfalak állnak rendelkezésére. Ezeknek a kádfalaknak az az előnyük a zuhanyfüggönnyel szemben, hogy jobban felfogják a kispriccelő vizet, és emellett egyszerűbben és könnyebben is tisztíthatóak. A zuhanyelválasztó falak és rendszerek esetében a legfontosabb kívánalom a jó minőség: vásárláskor ügyeljen a stabil alumínium keretprofilra, a jól záródó gumiszigetelésekre, a könnyen járó ajtóelemekre és a lekerekített profilra. Legkönnyebben a valódi üveg, ill. a biztonsági üveg tisztítható.

A következőkben megmutatjuk, hogyan lehet beépíteni egy zuhanyozót"

Tehát van és kádfalnak hívják :)

Forrás: [link]

2010. márc. 21. 11:26
 3/10 anonim ***** válasza:

Az ilyen fal is csak a képen szép. 1-2 hét elteltével a csúszópántokon szintén megjelenik a sárgásfekete réteg.

A megoldás nem ez. Ha házat építesz, legyen annyi hely benne, hogy legyen zuhanysarok+kád. Ha zuhanyozni akarsz csak, akkor a zuhanysarkat használod ha fürödni, akkor a kádat.

Vagy ha nem akarsz zuhanysarkat, akkor az egész fürdőszoba padlóját alakítsd ki lejtősnek, és középen (vagy valahol szélen) legyen a padlóban a lefolyó. Így ha kicsap a víz, lefolyik a padlós lefolyón.

2010. márc. 21. 11:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Szállodákban sok helyen van ilyen a kádon, szerintem praktikus és szép is. Még nem láttam sehol, hogy elkoszolódott volna.
2010. márc. 21. 12:18
 5/10 A kérdező kommentje:

Szerintem ugyan olyan koszolódás, takarítás szempontjából, mint a zuhanykabon. Azt meg jobbnak gondolom, mint a zuhanyfüggönyt :)

Mert ez utóbbi undorító tud lenni. Nem beszélve róla, hogy az oldalán a víz kijutását csak úgy lehet megakadályozni, ha a csempére víz és a tusolnó személy segítségével odatapad. Na aztán leshetsz mivel és hogyan takarítod le a csempét...

Szóval még ha van is egy kis gond a kádfal tisztántartásával nem hinném, hogy ennyi. Meg a csempével nem lesznek ehhez hasonló gondok.

2010. márc. 21. 12:46
 6/10 anonim válasza:

Nekem is hasonló problémám van:)Én OBI-s újságba láttam ilyet,nem tudom,hogy mennyibe kerül de nem lehet vészes az ára.

Én mindenképp meg fogom csináltatni mert nálunk is úszik a fürdő:)

Szerintem ha rendszeresen van tisztítva akkor nem koszolódik el.

2010. márc. 21. 22:17
 7/10 anonim ***** válasza:
Semmi baj a zuhanyfüggönnyel sem, csak nem kell örök darabnak tekinteni. Mi havonta lecseréljük.
2010. márc. 21. 22:28
 8/10 anonim válasza:

Családban ilyen kádfal van, nem gond a tisztítása állítólag. Mondjuk biztos nem nehezebb, mint kádat pucolni:)

[link]

2010. márc. 22. 12:29
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

A célnak ez is megfelelő :)

2010. márc. 22. 16:35
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

Remélem tudtam segíteni!

2010. márc. 24. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!