Fürdőkádhoz lehet olyan eltoló ajtós kabint csináltatni, mint a kabinos zuhanynál? Vagy valami más ötlet a lent problémára?
"Zuhanyelválasztó falak
Ahhoz, hogy a fürdőszobában ne álljon állandóan a víz, szinte elengedhetetlenül szükség van a zuhanyelválasztó falra. Akinek nincs külön zuhanyozója, és gyakran a fürdőkádat használja zuhanyozáshoz, annak kádfalak állnak rendelkezésére. Ezeknek a kádfalaknak az az előnyük a zuhanyfüggönnyel szemben, hogy jobban felfogják a kispriccelő vizet, és emellett egyszerűbben és könnyebben is tisztíthatóak. A zuhanyelválasztó falak és rendszerek esetében a legfontosabb kívánalom a jó minőség: vásárláskor ügyeljen a stabil alumínium keretprofilra, a jól záródó gumiszigetelésekre, a könnyen járó ajtóelemekre és a lekerekített profilra. Legkönnyebben a valódi üveg, ill. a biztonsági üveg tisztítható.
A következőkben megmutatjuk, hogyan lehet beépíteni egy zuhanyozót"
Tehát van és kádfalnak hívják :)
Forrás: [link]
Az ilyen fal is csak a képen szép. 1-2 hét elteltével a csúszópántokon szintén megjelenik a sárgásfekete réteg.
A megoldás nem ez. Ha házat építesz, legyen annyi hely benne, hogy legyen zuhanysarok+kád. Ha zuhanyozni akarsz csak, akkor a zuhanysarkat használod ha fürödni, akkor a kádat.
Vagy ha nem akarsz zuhanysarkat, akkor az egész fürdőszoba padlóját alakítsd ki lejtősnek, és középen (vagy valahol szélen) legyen a padlóban a lefolyó. Így ha kicsap a víz, lefolyik a padlós lefolyón.
Szerintem ugyan olyan koszolódás, takarítás szempontjából, mint a zuhanykabon. Azt meg jobbnak gondolom, mint a zuhanyfüggönyt :)
Mert ez utóbbi undorító tud lenni. Nem beszélve róla, hogy az oldalán a víz kijutását csak úgy lehet megakadályozni, ha a csempére víz és a tusolnó személy segítségével odatapad. Na aztán leshetsz mivel és hogyan takarítod le a csempét...
Szóval még ha van is egy kis gond a kádfal tisztántartásával nem hinném, hogy ennyi. Meg a csempével nem lesznek ehhez hasonló gondok.
Nekem is hasonló problémám van:)Én OBI-s újságba láttam ilyet,nem tudom,hogy mennyibe kerül de nem lehet vészes az ára.
Én mindenképp meg fogom csináltatni mert nálunk is úszik a fürdő:)
Szerintem ha rendszeresen van tisztítva akkor nem koszolódik el.
Családban ilyen kádfal van, nem gond a tisztítása állítólag. Mondjuk biztos nem nehezebb, mint kádat pucolni:)
Köszi!
A célnak ez is megfelelő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!