Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ikea Dombas ruhásszekrény...

Ikea Dombas ruhásszekrény összeomlik ha nem rögzítem a falhoz?

Figyelt kérdés

Szitu:

mini albérlet, kevés pénz, sok szabály.

Nem szögelhetek, nem fúrhatok, és semmi ilyesmit nem csinálhatok.

Nézegettem használtan, de sajnos nincs autó, és senki, aki tudna segíteni az összeszerelt szekrények szállításban, így lapra szerelve cipelgetném el, barátok segítségével - szóval ezért keresek áruházban.

[link]

Ikea Dombas

szerintem azt az egy-két évet, amit itt szeretnék tölteni, kiszolgálná. A kérdés, hogy ez a vékony funér nem dőlne össze, hogyha én jól megpakolom a FALRA NEM rögzített szekrényt?

"A bútort a mellékelt rögzítőkkel kell a falhoz erősíteni."

2015. okt. 20. 08:57
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Talán nem omlik össze, de feltehetően nyaklik kobbra-balra és az ajtók nem záródnak/nyitódnak megfelelően.
2015. okt. 20. 09:05
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem omlik össze.

Ikeában szinte minden szekrényhez van a falhoz rögzítési lehetőség.

Ez szerintem a gyerekek védelme miatt van, hogy ne rántsák magukra.

Nekem is Ikeás szekrényem van. 3 ajtós, megpakolva ruhákkal. Hát aki azt meg bírja mozdítani, annak gratulálok :) Szóval én nem rögzítettem a falhoz.

2015. okt. 20. 09:09
 3/9 anonim ***** válasza:
30%
Nem igazán stabilak ezek. Nyilván nem fog magától a fejedre omlani, de hát magas és keskeny, és pakolástól függően magasan lehet a csúcspontja. Ha másik tenyereddel megtámasztod, mikor kinyitod, meg nem nagy svunggal csapod be, akkor nem lehet baj. Szerintem. Vagy alulra beraksz két blokktéglát.
2015. okt. 20. 09:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2015. okt. 20. 09:23
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeséget írnak.

Nem fog összedőlni. Nem mozog, nem instabil.

Nézd meg az Ikea honlapján minden szekrényhez van rögzítő a falhoz. Pedig semmivel sem másabb szekrények, mint a máshol kaphatók, azokhoz meg nincs.

Gondolom, náluk ez valamilyen előírás lehet. Szerintem a gyerekek védelme miatt, hogy ne ránthassák magukra. Az más kérdés, hogy meg sem tudnák mozdítani :)

De nem dől össze, nyugi!

2015. okt. 20. 09:24
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást :)
2015. okt. 20. 09:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor válik instabillá mikor a házijazzony erőből megpakolja, és kiugrik a vékony farost lemez hátlap(akár nútos, akár szegelt) , ami az egésznek tartást ad. Ekkor oldalirányban elkezd nyekleni, a függőleges lapok lassan meghajolnak a súly alatt merevítés híján, idővel leszakadhat 1-1 polc, roszabb esetben lavinaként végigszalad a padlóig.

Tapasztalat:)

Pofára akkor esik, ha belekapaszkodik valaki, pontosabban az ő pofájára.

A fali rögzítés a hátlapot is megtámasztja azáltal, hogy a szekrény a "falon" van.

2015. okt. 20. 15:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
7-nél a pont. Arra kell valóban nagyon figyelni, hogy ne gyömöszöld tele a polcokat, vigyázz arra, hogy ne nyomd nagyon befelé. Időnként nézd meg, nem púposodik e kifelé a hátlap.
2015. okt. 20. 21:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Oksi, megveszem, de vigyázok rá!
2015. okt. 22. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!