Adott egy teljesen "lecsupaszított" panel lakás?
Milyen szín kombinációkat használnátok, ha az alábbi színek jöhetnek szóba?
fehér, szürke, narancs, barna, bézs, zöld, citrom, lila
(3, max. 4 színben gondolkodnék)
Hova milyen színt raknátok? (padló, fal, konyha, szoba, bútor, fsz)
Nálam hasonló színek vannak. A konyha "shrek-zöld", a konyhabútor világos és sötét szürke fényes felülettel, mert kicsi a konyha.
A nappali palástfű zöld világos, inkább fehér bútorokkal. A háló lilás-bordó, de túl sötét színben. Mindegyik helyiségben megbontottam a színeket az egyik falon hasonló színkombinációjú tapétákkal.
Sokat számít, milyen a lakás, mekkora, mennyi fényt kap.
Egy apró, sötét kuckót nem tudok elképzelni pl. lilában.
Fehérrel nem nagyon lehet mellélőni, de azt kombinálni kell élénk színekkel, kisebb felületeken bármi jöhet mellé.
A szürke elegáns, de túl komoly. A bézs szinte bárhol jó választás, de unalmas lehet.
A napsárga szó szerint napsütött hangulatúvá teszi a lakást, lehet az árnyalatok közt váltogatni, egy-egy falon akár narancs is jöhet, de a plafont mindenképp jobb fehérre hagyni.
A zöld vidám, de kevesen szeretik.
Legjobban a kiegészítőkkel lehet játszani, függönyök, szőnyegek, párnák lehetnek élénk színűek, legjobb, ha kombináltak.
Nehéz kérdés, attól függ milyen bútoraitok vannak hozzá.
Én a lilát, zöldet személy szerint mellőzném (nem kedvelem őket szimplán), és a következők közül válogatnék:
fehér-szürke-bézs-citrom-barna
fehér-szürke-bézs-narancs-citrom
fehér-szürke-bézs-narancs-barna
Valahogy így:
Köszönöm az eddigi válaszokat! A 3-as jol leirta az èrzèseimet a szinekkel kapcsolatban.
Annyit irnék hozzá,hogy a lilának világos árnyalatára gondoltam ám....
Köszönöm a sok linket,szabad kezem van,hisz bútor sincs :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!