Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Konyha: Mennyiért vetted/csiná...

Konyha: Mennyiért vetted/csináltattad a konyhádat 0-5 éve?

Figyelt kérdés

Azért érdekelne, mert Angliában élek, most akarok új konyhát csináltatni. Felmérték a konyhámat és csináltak egy tervezetet, és adtak árajánlatot is. Átszámolva 1 millió forint lenne. Ebben egy gránit-gránit hatású mosogatókagyló, keverő-tusos csap van, aminek kihúzható tus is van hozzá, normál munkalap, lassan csukódó ajtók és nem túl drága-helyi viszonylatban-fogantyúk vannak, nem fa bútor, csak fa hatású. A konyha nem túl nagy. "L" alakú lenne alul a szekrénysor, fölül meg csak egy falra kéne szekrény. Sőt, alulra is egy-két helyen lyukas lenne, mert oda menne a mosogatógép és a gáztűzhely is. Ebben az árban semmilyen beépített cucc nincs, még szagelszívó sincs. Egyik falra alulra menne egy 1000-es mosogató alatti szekrény, egy 500-as fiókos, és a sarokba egy 900-as. A másik falra menne két 300-as, egy 800-as. Fölülre két 300-as, egy 800-as és egy 900-as. Azt hiszem ennyi. Nem túl nagy konyha tehát.

Az érdekelne, hogy aki mostanában csináltatta a konyháját, ami kábé ennyi szekrényből állt, az mennyibe került.

A hónap végén megyek haza 6 hétre, majd körülnézek, csak előzetesben érdekelne, hogy mire számítsak.

2015. júl. 2. 19:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Én Németországban élek, és itt az említett kb. 1 millió ft egy átlagos, gyengébb minőségű, kis konyha ára (úgy, hogy te magad építed be).

Egy szebb, kicsit nagyobb, modernebb konyha olyan 10.000 EUR azaz 3 millió ft körül mozog.

Ha elfogadható árú és praktikus konyhát akarsz extrákkal, akkor az IKEÁ-t érdemes megnézned, van Angliában is. Az online konyhatervező programjuk teljesen ingyenes, és rögtön látod mellette mennyibe kerülne.

2015. júl. 2. 22:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát nálunk az IKEA konyha is 1,5M. Igaz kicsit felturbóztuk pár extrával, és ez gépekkel együtt van számolva, de az 1M-t nem érzem húzósnak. Pláne Angliában...
2015. júl. 3. 00:01
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem az a kérdés, hogy húzós e az ára, hanem, hogy lejjebb tudom e faragni, mert miért ne, ha lehet? Ki tudom fizetni ezt a konyhát is, de ha lehet, faragnék az árból, hogy amit lefaragok, költhessem másra, mert még van mit csinálni a ház körül:D

Fórumokon olvasgattam, hogy pár százezer fontért már szép konyhát lehet összehozni, de ezek nem tudom, mennyire friss árak.

2015. júl. 3. 00:07
 4/5 A kérdező kommentje:

Egyébként itt van még ennél olcsóbb konyha, de az olyan is. Ez egy felhasználóbarát ár, alacsony fizetésű embereknek. Kaptam 15 ezer fontos ajánlatot is. Meg egy 4 ezer fontosat is.

Nem csak betenni kell a konyhát, de még át is kell alakítanom a konyhát. Az is pénzbe kerül, szeretnék valamennyit lefaragni belőle, mert szomszédom mindent megcsinál, de az ő munkadíja és az egyéb munkálatok, eszközök még 2000 lesz. Ezért lenne jó kicsit faragni amin csak lehet.

2015. júl. 3. 00:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Mi is az IKEÁ-ban vettük, szerintem olcsóbban ki tudod hozni, modern és szép is. Mi magunk szereltük be, vágtuk a munkalapot stb.

Mosogatógéphez csak előlap kell, a sütő szekrénye filléres összeg.

2015. júl. 3. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!