Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Mekkora fényerőt használtok a...

Mekkora fényerőt használtok a szobátokban, helységekben?

Figyelt kérdés
Milyen világítást alkalmaztok és mekkora szobában?Többágú vagy csak egyágú?Illetve milyen foglalatot használtok?
2015. máj. 27. 20:31
 1/7 Crudius válasza:
Ez mindenkinek a saját ízlésére van szabva. Én például szeretem a kellemesen árnyékos helyeket. Éppen ezért inkább mellékvilágítást használok.
2015. máj. 27. 20:44
 2/7 A kérdező kommentje:

De mégis lehetne,hogy esetleg a kérdésemre is válaszolj?Tudom,hogy mindenkinek más,de pont ezért tettem fel a kérdést,hogy ki hogy milyen mennyi... :)

Várom újabb válaszod :)

Köszönöm!

2015. máj. 27. 20:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindenütt van mennyezetvilágítás. Akkor ég, ha többen vagyunk a helyiségben. De olvasáshoz, gépezéshez, vagy munkához célzott világítást használunk.
2015. máj. 27. 20:55
 4/7 Crudius válasza:
Szóval nálam csak a terráriumok fénye szokott világítani meg egy állólámpa TV-vel. A konyhában két mennyezeti lámpa van ami elég világos.
2015. máj. 27. 21:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi fénymániások vagyunk, így nálunk mindenhol elég sok és erős égő van. A nappaliban van egy háromágú, és három egyágú csillár, mindegyikben százas égővel. A szoba egyébként 30 m2. Hagyományos foglalat van mindenhol. Nekem nem szimpatikusak ezek az új fajta izzók, nagyobb fényerővel csak hatalmas, hosszúkás formában árulják őket, irtó randán néznek ki egy hagyományos csillárban.
2015. máj. 27. 23:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mióta elmúltam 50 éves, és vakulok megfele, azóta én is a vilgosságot kedvelem. Amúgy négyen vagyunk, van egy kisfiam, és a nagyi is nálunk lakik. Ahogy mentek kifelé az izzóim, úgy cseréltem le őket 860 lumenes Verbatim led izzókra. 100W helyett csak 10 W-ot fogyaszt. [ [link] ]

A 15-20 m2-es helyiségekben általában 3 ágú csillár van, így 2500 lumen körül van a fényerő. A gyerekszoba 23 m2, ott ötágú csillár van, a nappali 30 m2-es, ott hatágú csillárral világítok [itt olyan 5000 lumen körül van a megvilágítás]. De még a WC-ben is egy ilyen izzó ég.

Mióta ledes izzók vannak, sötétedéskor felkapcsolom, és úgy hagyom, majd lefekvéskor oltogatom le a villanyokat, mégis jóval kevesebb a fogyasztásom, mint az izzós korszakban. Az élettartamával kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy az elsőt bő 3 éve vettem, és még nem ment tönkre belőle egy sem. Nem olcsó, de a színhőmérsékletével is elégedett vagyok, és a hagyományos izzónál csak néhány milliméterrel nagyobb, szóval szépen bepasszol a csillárba.

2015. máj. 28. 13:40
 7/7 A kérdező kommentje:
utolsó nagyon korrekt válasz volt,köszönöm ment is a zöld.hasonló válaszokat reméltem/remélek az emberektől.
2015. máj. 28. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!