Mekkora fényerőt használtok a szobátokban, helységekben?
De mégis lehetne,hogy esetleg a kérdésemre is válaszolj?Tudom,hogy mindenkinek más,de pont ezért tettem fel a kérdést,hogy ki hogy milyen mennyi... :)
Várom újabb válaszod :)
Köszönöm!
Mióta elmúltam 50 éves, és vakulok megfele, azóta én is a vilgosságot kedvelem. Amúgy négyen vagyunk, van egy kisfiam, és a nagyi is nálunk lakik. Ahogy mentek kifelé az izzóim, úgy cseréltem le őket 860 lumenes Verbatim led izzókra. 100W helyett csak 10 W-ot fogyaszt. [ [link] ]
A 15-20 m2-es helyiségekben általában 3 ágú csillár van, így 2500 lumen körül van a fényerő. A gyerekszoba 23 m2, ott ötágú csillár van, a nappali 30 m2-es, ott hatágú csillárral világítok [itt olyan 5000 lumen körül van a megvilágítás]. De még a WC-ben is egy ilyen izzó ég.
Mióta ledes izzók vannak, sötétedéskor felkapcsolom, és úgy hagyom, majd lefekvéskor oltogatom le a villanyokat, mégis jóval kevesebb a fogyasztásom, mint az izzós korszakban. Az élettartamával kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy az elsőt bő 3 éve vettem, és még nem ment tönkre belőle egy sem. Nem olcsó, de a színhőmérsékletével is elégedett vagyok, és a hagyományos izzónál csak néhány milliméterrel nagyobb, szóval szépen bepasszol a csillárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!