Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Milyen színű legyen?

Nickname96 kérdése:

Milyen színű legyen?

Figyelt kérdés
Új házat építünk és már ott tartunk hogy a szobám színén gondolkozom napok óta. a szoba színe olyan lesz hogy a szemközti falak más színűek. Adnátok ötleteket színpárokhoz?
2015. márc. 17. 19:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Alapból milyen színeket szeretsz?

Meg ha fiú vagy, akkor gondolom hiába ajánlgatom a szürke-rózsaszínt, igaz? :)

Milyen színű a padló, a bútor? Nagy a szoba? Alacsony, vagy magas a mennyezet?

Egyet javasolnék:

Az a fal a legsötétebb, amin az ablak van, hisz pont az van árnyékban. Ide válaszd a világosabb színt. Ebből adódóan az ablakkal szemközti fal lehet a sötétebb. Általában jobban mutat, ha az egymás melletti falak egyszínűek és nem a szemköztiek.

2015. márc. 17. 19:44
 2/10 A kérdező kommentje:
Fiú vagyok ;) a bútor barna lesz,a padló is barna,még pontos színt erről nem tudok. mindenre vevő vagyok szín terén. piros sárga és ehhez hasonló vadabbakra is.
2015. márc. 17. 19:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Piros szerintem is illene,vagy narancs
2015. márc. 17. 20:12
 4/10 anonim ***** válasza:

A pirossal vigyázz, mert idegesítő és nyomasztó is lehet. Csak nagy szobában jó.

Kék-szürke

Kék-zöld

Halványsárga-barna-drapp

Narancs-drapp

És persze a fehér bármivel.

2015. márc. 17. 20:17
 5/10 anonim ***** válasza:
Lehet h elképzelve jónak tűnik, de ha ki lesz festve akkor hamar rájössz, hogy rossz ötlet volt. A sarkoknál a színváltozás nem lesz szép, ügyesen meg lehet csinálni, csak szép nem lesz. Ha fel akarod valamivel dobni a szobát akkor a helyedbe minőségi graffitivel csinálnám meg (ami nekem régen tetszett: egy olyan mintha mintha valakit a fal elé állítottak volna és meglocsolták volna egy vödör festékkel s a nyoma marad csak ott a falon - remélem érthető voltam).
2015. márc. 17. 20:19
 6/10 A kérdező kommentje:
Eddig a narancs-drapp és a narancs barna a nyerő de ez még eldől addig. Fater a környék legprofibb festője szerintem vna egy jó ötlete hozzá.
2015. márc. 17. 20:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Azt mondtam hogy ügyesen meg lehet csinálni, de nem tartom jó ötletnek (azaz lehet a munka minőségi, csak éppen nem tetszetős). S ne felejtsd el hogy a plafonnak is kell egy színt adni.

De tessék itt van néhány színpár (kb az oldal negyedénél, és magyarázat a színek hatásáról):

[link]

A hatásról annyi hogy voltam már (hosszabb időt) kék, vörös, sárgás és fehér szobában és nagyon minimálisan tényleg hat az emberre, de annyira nem mint ahogy írják.

2015. márc. 17. 20:56
 8/10 anonim ***** válasza:

Miért nem lehet a sarkoknál szép a színváltás?

100 éve bevett, megszokott dolog, olyan szar nem lehet.

A lányaim (kicsik) szobájának egyik fala halványsárga, amire én festettem fel a "tudás fáját", a másik 3 meg alul zöld, felül narancs, ráadásul bordűr is van, és igencsak jól néz ki.

Lehet, hogy csak te nem láttál még jót. :)

2015. márc. 17. 21:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Kávébarna (ha nem sötétek a bútorok) - világos türkizkék.

Halványszürke - sütőtök sárga.

Fehér - piros.

Olajzöld - lime zöld.

Halványbarna (bézs) - terrakotta.

2015. márc. 20. 08:14
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítségeteket :)

Végül Narancs-türkiz lett. Brutálisan jól néz ki. Köszi szépen Sziasztok :)

2015. ápr. 30. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!