Hogyan lehetne az előszobát lekeríteni?
Sajnos felújítás után, beköltözéskor, a mindennapokban jelentkezett a probléma, amire korábban nem gondoltunk.
A lakás elosztása elég szerencsétlen olyan szempontból, hogy hosszúkás és pont középen van a bejárat. Az "előszoba", ami gyakorlatilag közlekedő, mert három helyiség is nyílik belőle, relatív nagy.
Viszont a cipős résznek kb egy-másfél nm kellene. A vendégek a látszólag nagy előszoba miatt állandóan bejönnek a lakás közepére cipővel, vagy visszaszaladgálnak papucsban a kitett nagyméretű sárfogóra. Ezzel az egész lakásban széthordják a koszt. Ez azért is gond, mert mászó baba van a háztartásban, aki szívesen megnyalja a padlót, meg a kezét (amivel mászik).
Szívem szerint körberagasztanám a részt szigszalaggal és kiírnám, hgoy cipővel kilépni fővesztés terhe mellett...
Valahogyan optikailag kellene lekeríteni. Parapetfal kiesett, így valamilyen bútorban gondolkozom, de nincs épkézláb ötletem.
Az ajtótól balra egy 1 méteres falrész van, azon előszobapad. Jobbra egy kisebb radiátor, rögtön utána a másik helyiség. Előrefelé van nagyobb hely, oda sasszéznak be.
Van valakinek ötlete, hogy milyen, alacsonyabb bútorral lehetne lekeríteni, ami legalább optikailag lehatárolná a belépő részt?
Vagy bármilyen más megoldási javaslatot is szívesen fogadok, ami nekem esetleg nem jutott még eszembe.
Visszaolvasva a leírást, elég nehéz ez alapján elképzelni. Csináltam egy mórickarajzot (előre is bocs, nem erősségem a rajzolás).
Az íves vonalak azt jelzik, hogy merre közlekedünk, tehát arra felé nem szeretnénk széthordani a behozott koszt.
Gipszkartonból egy 1 méter magas falat?
Esetleg még a burkolatot is lecserélném a területen belül, hogy lássa a vendég, hogy az már másik terület
Az a baj, hogy burkolatcserével járó "építkezés" már nem fér bele. Se a vele járó macera, se a por, stb miatt.
Pár hónapja vertük szét és újítottuk fel a lakást - sajnos akkor nem merült fel, hogy ilyen probléma lehet.
Valamilyen mozgatható akadályban gondolkozom (bútor, ilyesmi). Növényen is gondolkodtam, de egyrészt kabáttal feldönthetik, másrészt félek, hogy egy óvatlan pillanatban belekajál a gyerek a földön levő növénybe.
Térelválasztó, ami optikailag elválasztja.
Plafonba két csavar, azon lógó két kötél és a kötélen vízszintesen fa lécek. Rakhatsz egy hálót is, esetleg bambusz függönyt.
Több megoldás is van.
Egyszerűen a kívánt részt más színűre térkövezed:
ilyesmiből akadályt helyeztek az ajtóval szemben - szerintem ebből mindenkinek egyértelmű lesz, hogy nem el kell sétálnia jobbra, hanem itt levennie a cipőt.
növényeket vettek be:
Lapfüggöny (ezt akár mindkét oldalról felhelyezhetitek, mivel elhúzható!)
komódot helyeztek az ajtóval szemben, szintén esetleg cipőtárolásra.
Az ajtóval szemben ha fal/komód/szekrény/egyéb tárgy kerül, amin van hely, csinálnék egy egyszerű képet, amire kírom, hogy a cipőket itt levenni és keretben kitenném rá. Vagy óriásplakát kiadásban is megoldható:
Köszönöm a válaszokat, főleg a sok linket, jó ötleteket adtatok!
Növényt egyelőre nem merek, 10 hónapos a baba és a legtöbb szobanövény többé-kevésbé mérgező. Félek, hogy esetleg megrágná vagy beleenne a földbe. Padlóra helyezett növénnyel megvárom, amíg megbízhatóbb lesz ilyen szempontból.
A térelválasztó polc nagyon jó ötlet, az még a fényt is átengedi. Bár már stabilabb apácarács szerűségre is gondoltam. A gyereket kívül tartaná a cipőktől, a vendégeket meg a belépőn belül.
Aki azt írta, hogy a gyereket tartsuk a szobájában....Ne vegyünk rögtön egy kennelt neki, ahonnan napi fél órára kijöhet, egyébként majd onnan mehet érettségizni? Mi lakunk itt, nem a vendégek. Cipőlevétel és kézmosás feltétel, azért ebből a civilizáltabb emberek nem szoktak gondot csinálni.
Én magam se szeretnék széthordott kutyagumit a lakásban. Bár lehet egyszerűbb lenne, ha mi is beköltöznénk a kennelbe a gyerek mellé, a vendégek érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!