Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Nem unjak az emberek azt, ha...

Nem unjak az emberek azt, ha a hazuk 10 eve ugyanolyan, semi valtozas nincs belul?

Figyelt kérdés

Tegyuk fel megvesz valaki egy hazat. Rogton felujitja a szobakat, mindent, de 10 ev mulva is ugyanugy van minden, buorok, szonyeg, falfestes...

Nem vagynak a valtozatossagra?

2015. jan. 24. 11:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
67%

Én nem unnám.

Csak lenne már pénzem egy házra!

2015. jan. 24. 17:07
 12/14 anonim ***** válasza:
10%

14:35-ös nem értem miért van lepontozva, érthető az ő szemszöge is.

Nekünk ismerős például a "túl sokat akart" kategóriába esett, elkezdett baromi nagy házat építeni, kb az emelet felér egy külön lakással, erkély, 2 szoba, fürdő, földszinten is hatalmas belmagasság, nagy szobák. És tök durva hogy vagy 15 éve áll üresen a ház, de még mindig ugyanaz megy hogy "na majd ha kész lesz". Aztán mire kész lesz, nyugdíjasok lesznek, lesz egy házuk amiben az életben nem lakott senki, de ráköltöttek egész életükben, és minden kisebb nagyobb idejük abból áll hogy toldozgatják, foldozgatják. Meg ott van az álom, hogy na majd ha a gyerekeikkel ott laknak...csak a gyerekeik közben felnőttek, pár év és saját életet kezdenek, akkor cseszhetik.

Meg ugye változnak az emberek is, meg az igények. Régen szerintem jobban megvolt az "én házam az én váram" érzés, meg kb státuszszimbólum volt hogy felépítesz egy házat, és minden pénzed abba ölöd aztán ott laksz életed végéig, meg megöröklik a gyerekeid. Addig manapság sok embernek ez nem számít, főleg hogy sokkal hamarabb szétmennek családok, sokkal rugalmasabbnak kell lenni a munkában és az élet minden területén, vagy inkább gyűjtenek +1 lakásra hogy legyen hol laknia a gyereknek ha egyetemre kerül, azt rendbe teszik, ellakik benne pár évig, aztán eladják.

2015. jan. 24. 17:22
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Erre mindig más és más az indok.

Sokaknál nincs rá pénz, másoknál energia, megint másoknál igény. Van, ahol nem is szükséges.

Én ahol ezt a kérdést fel szoktam tenni, azok azok a lakások, házak, ahol 10-20 éves, idejétmúlt, jellemzően egy korra utaló bútorok vannak benne, ami ma már elavult és elég bénán is mutat.

Vannak viszont olyan stílusok, amik örökéletűek. Pl. egy rusztikus vagy landhaus stílusú háznak megvannak a maga ismertetőjegyei, felesleges bele 5-10 évente új bútorokat venni. Vagy egy modern, minimalista otthon is 10 év múlva is modern lesz, max. az apróbb kiegészítők változnak, de nagyobb változtatásra kb. csak 20-30 évente van szükség. Az eklektikushoz hozzányúlni is felesleges. És így tovább. Ahol van stílus, ott nincs szükség állandó átalakításokra. Ott lenne, ahol ez hiányzik, és mindig az aktuális évtized divatját követik a lakók - de általában pont ott nincs se ízlés, se pénz rá.

2015. jan. 24. 18:40
 14/14 anonim ***** válasza:
90%

Ami működik, azt nem kell bántani, én azt mondom!

Különösen a mai csiri-biri világban, amikor drága pénzért sem kapsz egy normális szekrényt, csak horror áron.

Ha nem kopott a járólap, nem kell szétbombázni. Jól lerakott szalagparkettát csak a hülye cseréli le lamináltra.

Öntvény radiátor is nagy kincs, amíg nem lyukad ki, felesleges lemezre cserélni, ahogy egy 20 éves ablakot is akár érdemesebb lehet felújíttatni, mint kicserélni műanyagra.

Ezek praktikus dolgok. A régi dolgokban volt anyag, nem tette lehetővé az akkori technológia az ilyen mértékű "kínaizálódást", mint ami most megy minden téren.

Festeni meg úgyis látod, mikor muszáj. És azt is lehetőleg mész alapúval egészségesebb.

2015. jan. 25. 01:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!