Mi a véleményetek a konyhába beépített mosógépről? Érvek ellenérvek?
Csak elől töltős és többnyire vékony (5kg max) fér el.
Nekünk is ilyen van 4 éve. Azon kívül, h kicsi nincs panasz.
én csak két negatívumát látom:
- nem fér el miatta mosogatógép, és valószínűleg a szárítógépnek sem marad mellette hely.
Ha máshova nem lehet beépíteni amúgy nem rossz megoldás, de nem zárnám ki a fent említett két dolgot az életemből, szóval nem nekem való.
Tudom, hogy pár éve ez nagy divat lett, gondolom főleg helyhiány miatt, kicsi, szűk fürdőszobák esetére. De láttam már olyan lakást is, ahol hatalmas, tágas volt a fürdőszoba és a mosógép mégis a konyhában volt.
Bevallom én idegenkedek tőle, nekem valahogy sehogy nem illik össze egy halom szennyes ruha a konyhával, a kaják közelségével. Nekem a fürdőszobában van a szennyes tartó közelében. Ennyi erővel mosogatógép vagy hűtő is mehetne fürdőszobába, ha kicsi a konyha, szóval szerintem ha megoldható akkor ne a konyhában legyen.
Egyelőre csak lakásvásárlás előtt állunk, de sajnos a mi árkategóriánkba a kis lakások férnek bele, amivel együtt jár a pici fürdő is általában. Ezért gondolkoztam el azon, hogy ha megfelelő a konyha mérete, akkor "elsúvasztjuk" egy ajtó mögé a konyhába. Csak én is idegenkedek ettől az újkeletü szokástól.
De azt sem szeretném ami a "szülői" házban van nálunk, hogy csak belépni van hely a fürdőbe, mert ott a mosógép.
Külföldön ez elterjedtebb, nálunk kétségtelenül szokatlan.
Én laktam ilyen lakásban pár évig. Különösebb probléma nem volt belőle. Egyedül az volt a rossz, hogy amerikai konyha volt, egyben a nagyszobával, aztán ha ment a mosógép, akkor ugye a nagyszobában is jó hangos volt.
Nekem ilyen volt az albérletem, aztán egyszer csak elomlott a gép, kiderült, hogy mekkmester személyesen szerelte össze, így vissza kellett tetetnem a fürdőbe, mert csak oda tudták bekötni. Mivel egy bazi nagy régi gép, így most elfoglalja az egész fürdőt.
Ha elfér a konyhába és el lehet rejteni a konyhalap alá, akkor ott esztétikusabb.
Nem olyan újkeletű dolog ez már. Meg szerintem praktikus megoldás is, ha megfelelő méretű a konyha. Alapvetően az átlag szokás sem éppen gusztusosabb, hogy a fürdőben van és a csövét a kád szélére akasztom.
"nekem valahogy sehogy nem illik össze egy halom szennyes ruha a konyhával, a kaják közelségével"
Hát, szerintem ez azért nem így megy, a szennyes ruhát lehet kosárban tartani akár szobában, akár a fürdőben, és csak a ki-be pakolásnál a konyhába vinni. Meg én alapból azt vettem észre, a konyha mindig egyfajta átmeneti helyiség, ami csupa kosz tud lenni. Elvégre ott tartjuk a kaja mellett a mosatlan tálakat is. Vagy legtöbbször bemegy az ember, lecuccok a konyhában, és csak utána öltözik le. De pl ha kerted van, vagy csak veszel egy kiló krumplit, az se lesz a legtisztább dolog ha le kell hámozni.
Nekem a jelenlegi albérletben egy marhanagy mosógép van a kis fürdőben, alig lehet férni mellette, persze máshova sem férne igazán el. Meg alapvetően, A mosás, mosogatás valahol jobban össze is férnk egymással, mint a mosás és fürdés. De mondom, szerintem simán megoldható hogy szennyes a fürdőben, és csak mosásnál kivinni, a szárítás meg úgy is szobában megy.
"Ennyi erővel mosogatógép vagy hűtő is mehetne fürdőszobába, ha kicsi a konyha, szóval szerintem ha megoldható akkor ne a konyhában legyen."
Azért a tányérokat kevésbé praktikus odahordani elmosni, aztán vissza. A hűtőnek meg egyrészt nem tesz jót a magas pára, és meleg, ráadásul olyankor az áramot is jobban zabálná, vagy lejegesedne a kicsapódó víz.
Meg alapvetően, a kajálás, mosogatás erősen a konyhához köthető tevékenység, a mosás viszont nem kötelezően a fürdővel kapcsolatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!