Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogyan alakítanátok ezt a...

Hogyan alakítanátok ezt a lakást, ha már 1 gyerek is lenne?

Figyelt kérdés

[link]

Jelenleg a helyiségeket ezekre használjuk, de ha lesz 1 gyerek nem tudjuk, hogy melyik szoba mi legyen. Ami biztos, hogy az ebédlőt se gyerek, se hálónak nem csinálnánk, max nappalinak, de ahhoz meg lehet kicsi. (szerintem meg lehetne oldani, páromnak nem tetszik az ötlet, hogyha jönne vendégek, akkor összezsúfolódjunk) Szerintem a jelenlegi nappalit kellene ketté választani, mert hatalmas, ráadásul tök rossz helyen van az ajtó és a beépített szekrény, szóval ötletünk sincs, hogy hogyan legyen. A jelenlegi háló lehetne a gyerek, és a nappaliban lenne 1 háló is. Vagy ti hogyan variálnátok? Illetve nagy fotel, ülőgarnitúránk és franciaágyunk van, bár ezeket lehet letudnánk passzolni és venni kisebbeket.

2014. dec. 7. 21:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%

Én pedig biztosan az ebédlőt csinálnám gyerekszobának, amíg kicsi - addig nem kell neki sok hely, a nap nagyrészében egyébként is a nagyszobában vagytok gondolom, ez a gyerek érkezésekor sem fog változni. Plusz az étkezőre nem sok szükség van, ha álíltásod szerint úgyis túl nagy a nagyszoba, akkor lehet ott az étkező is.

A tervrajzon ugyanakkora a jelenlegi háló, a konyha és az étkező is, tehét nem értem miért nem lenne elég a hely.

A nappali egy részének a leválasztása nem igazán megoldás, mivel nem lenne ablak...

A beépített szekrényt ki lehet vetetni tudtommal. A nappalit még úgy is meg lehet oldani hálónak, ha pl. az ajtó vonalában egy szekrénnyel leválasztotok egy részt, és mögötte helyezitek el az ágyat - így valamennyi fény mégis jut, az ajtó vonalától a terven lefelé eső rész lenne pedig a nappali.

2014. dec. 7. 21:58
 2/13 A kérdező kommentje:
Azért nem akarom, hogy szoba legyen, mert állandóan kaja-zsírszag lenne, átvenné az ágynemű és a ruhák is a szagokat...vagy nem? ha nappali lenne meg csak az ülőgarnitúra max szőnyeg. Vagy hülyeség?
2014. dec. 7. 22:02
 3/13 anonim ***** válasza:
52%

Így gondoltam:

[link]

[link]

[link]

2014. dec. 7. 22:02
 4/13 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem a problémádra a legjobb megoldás a következők kombinációja: szagelszívó a konyhába, ill. főzés/sütés esetén csukott ajtó, majd 15 perc szellőztetés.

Mi így csináljuk, mert egyébként modern típusú házunk van, ahol egybefolynak a helyiségek ajtó nélkül, vagy állandóan nyitva lévő tolóajtóval. Semmi nem veszi be így a szagokat, mert nincs mit.

2014. dec. 7. 22:04
 5/13 anonim ***** válasza:
52%

Az egyik megoldás, amit te mondasz, bár az a plusz háló nem lenne teljes értékű, hiszen nem lenne ablaka (mondjuk egy hálónál nem is feltétlen fontos...), és pl. üvegtéglával szépen le lehetne választani, és még fényt is kapna... (Az ebédlőből én sem csinálnék nappalit, a jelenlegi nappalitokat vétek lenne "csak" hálóként használni.)

További lehetőségek:

1. Konyhából lecsípni egy kis helyet az előtér javára, és áthelyezni az ebédlőajtót úgy, hogy az is külön bejáratú legyen. Így tetszőlegesen lehetne háló vagy gyerekszoba - bár szerintem gyerekszobának jobb lenne.

2. Amerikai konyhát csinálni a nappali ablaktól távol eső sarkában, a fürdőszobával közös falon gondolom futnak olyan vezetékek, amiket fel lehetne ehhez használni. A konyhát egy pulttal elválasztanám a nappalitól, így kellően elkülönülne, a két funkció nem zavarná egymást. Az ebédlőt a jelenlegi konyhával egybenyithatnátok, és lehetne egy nagy gyerekszoba, vagy az ebédlő lehetne háló, a jelenlegi konyha meg valami olyan privát tér a számotokra, amire szükségetek van (pl. dolgozószoba).

Amennyiben később esetleg el szeretnétek adni a lakást, akkor a nappali kettéválasztása vagy az amerikai konyha megvalósítása egyaránt "veszélyes" lehet, ezeket a megoldásokat azért még mindig sokan nem igazán szeretik. Szóval ha hosszú távon szeretnétek továbbköltözni, akkor az ebédlő különnyíló szobává való átalakítását ajánlom, ez növelné is a lakás értékét egy esetleges eladáskor.

2014. dec. 7. 22:14
 6/13 A kérdező kommentje:

Falok kivétele szerintem egyáltalán nem lehetséges, vagy csak engedéllyel, meg nem is szeretnénk ekkora variálásokat, maximum térelválasztót függönnyel vagy polccal esetleg. De jó ötleteid voltak köszi :) Az ebédlőt sehogy nem lehet különbejáratúvá varázsolni, mert akkor a lépcsőházba lépnék ki :) Azt csakis a konyhából lehet megközelíteni sajnos :S

Szóval eddig mindenki azt tanácsolja, hogy gyerekszoba legyen...de ez a mindennapokban nem zavaró? Hogyha főzök és a gyerek alszik, vagy ilyesmi? Csak szeretnék alapos lenni a tervezésben :D

2014. dec. 7. 22:33
 7/13 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem nem zavaró, gondolom nem reggel 8-kor állsz neki főzni az ebédet :D De ha emiatt aggódsz, akkor lehetne a háló a gyerekszoba és az étkező a ti hálótok, akkor nincs ilyen gond, bár akkor is mellette van, de ha nincs közvetlenül rányíló ajtó, akkor a zaj sem akkora.
2014. dec. 7. 22:41
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én leszek az ellenzék. A hálószobából csinálnék gyerekszobát és a nappaliban oldanám meg a ti alvásotokat. Szerintem egy, a konyhából nyíló gyerekszoba borzalom. Egy konyhában nem naponta 1x zörög az ember egy kicsit, esetleg akkor amikor ébren van a gyerek. Egész nap megy nálunk valami, mosogatógép, kenyérsütő, reggel 6-tól reggeli, még eszünk/mosogatunk mikor a gyerekek már alszanak. Hiába van egy ajtó az ebédlő meg a konyha között, egy beltéri ajtó sose fog fel annyi hangot, mintha ott ajtó nélküli fal lenne.
2014. dec. 8. 08:09
 9/13 anonim ***** válasza:
26%
5-ös vagyok: ha nem akarsz a falakhoz / ajtónyílásokhoz nyúlni, akkor én az ebédlőbe tenném a hálótokat és a hálótokból csinálnék gyerekszobát. Szerintem nem lenne jó, ha a gyerekszoba a konyhából nyílna, mert a konyha "veszélyes üzem" tud lenni, nem örülnék, ha a gyerekemnek rendszeresen a konyhán kellene átjárnia, főleg, amíg kicsi... Viszont nektek jó lehet ez a megoldás. A szagok és a zsír miatt ne aggódj! Egyrészt ablakos a konyha, de ha nem is lenne az, mostanában nagyon jó páraelszívók vannak.
2014. dec. 8. 08:11
 10/13 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek a válaszokat, nekem az tetszik a legjobban, amit az utolso válaszoló írt, hogy a nappali-háló egyben. Nekem nem téma ha a haloban nem lenne ablak, de mivel valasztanatok el? Beépített szekrény olyan rossz helyen van, meg az ajtó is, 160as agyunk van, pont nem fer el ott...hogy forgatnatok a szobát? :)
2014. dec. 8. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!