Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Túl kevés a helyünk, és túl...

Túl kevés a helyünk, és túl sok a könyv, hova lehetne esetleg rakni?

Figyelt kérdés

Bármilyen ötletes megoldás érdekel, és tudom, hogy nehéz anélkül, hogy látnátok a házunk.

Egy 30 nm-es garzon, az egész egy légtér, most a régi tankönyvek az íróasztal alatt egy dobozban vannak. Nagyon nehéz, ezért a szerkrény tetejére nem merjük rakni, alatta nincs hely, és kb havi 1x kell belőle valami... nektek hol vannak az ilyen könyvek, füzetek elhelyezve?

Köszi :)

2014. szept. 30. 12:17
 1/6 anonim ***** válasza:
26%
Eladtam a könyveket, az árából pedig vettem egy ebook-ot. Azóta van helyem a polcokon és egy könyvtárra való könyvem is egy apró memóriakártyán :)
2014. szept. 30. 12:25
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

Galéria? Bár ha lenne galériátok, gondolom, említetted volna... Ez áll a tárolóra is...

Ágyneműtartó?

Valahova még befér esetleg egy polcrendszer? Van olyan, ami csak 28 cm mély, és akár csak 30 cm széles... Esetleg a mennyezet alá? (Csak erősen kell rögzíteni...)

A konyha és a fürdőszoba necces, de ha jól be van csomagolva és biztosan nem éri víz, azt is meg lehet próbálni...

Valamelyik bútort esetleg át lehet alakítani? (Én anno egy ágyneműtartóból csináltam könyvszekrényt:)) Legutóbb pedig az ágy végébe raktam egy 28 cm mély polcrendszert, olyan sokkal nem növelte meg az ágy területét, és nem kell nagyon kerülgetni.

Az elektronikus formában való tárolás persze praktikus, és nyilván egyre elterjedtebb lesz, de

1. mégsem olyan, mint az "igazi"

2. van, akinek megfájdul a szeme / feje tőle (bár ez függ a monitortól is)

3. nehezebben helyezhetőek el benne jegyzetek (mondjuk, ha tankönyvről van szó) - bár ez függ a formátumtól is

4. mi van, ha valami technikai probléma miatt elveszik az egész? ("Vesztettem így el" már külső merevlemezt, még szerencse, hogy a fontos dolgokról volt másolat...)

2014. szept. 30. 13:06
 3/6 anonim ***** válasza:
87%
Olyan puff, aminek felhajtható a teteje és alul tároló van benne? (Mondjuk az is helyigényes, de legalább többfunkciós...)
2014. szept. 30. 13:08
 4/6 anonim ***** válasza:
89%

Magasra elhelyezett polcok, ami nem zavar semmiben, de rá lehet pakolni, ha csak havi 1x kell közülük valami, akkor nem fárasztó felállni valami, ha le kell szedni.

Akasztós szekrény aljába.

Alagsori tárolóba bedobozolva.

Könyves szekrényetek van már? Mert akkor biztosan lehet ezeknek is szorítani még egy kis helyet. Pl. Két sorban vannak egymás előtt a könyvek. Vagy nem sorban, hanem kis "halmokban" úgy több elfér egy polcon.

2014. szept. 30. 13:30
 5/6 anonim ***** válasza:
73%
Fullra is be lehet polcozni a falakat, pl. ajtók, szekrények felett.
2014. szept. 30. 14:35
 6/6 anonim ***** válasza:
45%

Az elektronikus formában való tárolás persze praktikus, és nyilván egyre elterjedtebb lesz, de

1. mégsem olyan, mint az "igazi"

- Ezt nem vitatom, kinek a pap, kinek a papné.

2. van, akinek megfájdul a szeme / feje tőle (bár ez függ a monitortól is)

- Az ebook olvasók u.n. EPD (elektronikus papír) kijelzővel vannak ellátva. Ennek nincsen háttérvilágítása, teljesen olyan mintha papíron lévő nyomtatott szöveget olvasna az ember. Ha valakinek ettől megfájdul bármije, annak a könyvtől is meg fog.

3. nehezebben helyezhetőek el benne jegyzetek (mondjuk, ha tankönyvről van szó) - bár ez függ a formátumtól is

- Jegyzet, könyvjelző, szöveg és oldal kereső, betűméret állítás, kijelző forgatás, érintőképernyő, Wi-Fi és még ezer funkció van bennük.

4. mi van, ha valami technikai probléma miatt elveszik az egész? ("Vesztettem így el" már külső merevlemezt, még szerencse, hogy a fontos dolgokról volt másolat...)

- Az elektronikus könyvekről vitathatatlanul könnyebb másolatot készíteni mint a papír alapúakról, vagy akár újra letölthető az internetről. Egy DVD lemezre pedig óriási mennyiségű könyv fér fel. Ez mellett a papír könyv is megsemmisülhet (tűz, víz, egér..).

Ettől függetlenül az első választ poénnak szántam, mint ahogyan a mondat végén elhelyezett smiley is jelzi. Sajnálom, hogy itt ilyen humortalan, morózus emberek vannak..

2014. szept. 30. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!