Milyen fali kombi gázkazánt ajánlotok ami jól bírja és nincs vele gond?
most akarunk vásárolni fali kombi gázkazánt mert ami volt teljesen tönkre ment 1 nimbusz kazán volt(többször javítva lett) nagyon ócska kazán nem bírt ki 1,5évet ezért szeretnénk vásárolni 1normálisat a gázszerelő demrand solaris kazánt ajánlott szeretném megkérdezni a véleményeteket(tapasztalatotokat) róla!
vagy vmi más márkát ajánlanátok ami nagyon jó és bevált kb 180-200e ft szánunk a kazánra.
köszönöm!
Szia! Nem vagyok gázszerelő, csak praktikus tanácsot adnék a választáshoz: mi anno, 13 éve egy francia márkát választottunk, dicsérték, nem is volt olcsó, akkor fizettünk érte 210ezret! Egyre nem gondoltunk: javítás. Budapest mellett, városban lakunk, de az egész városban egyetlen szervíz egyetlen szerelője tudott hozzányúlni, ha bármi bajunk volt. Egyetlen (!) "maszekot" sem találtunk, aki vállalná, nem ismerik (volt, aki tőlünk hallott erről a márkáról először!), nincs alkatrészük hozzá. Nagyon kevés gondunk van/volt, de az - hála Murphynek - jellemzően csak hétvégén és ünnepnap jött ki :=), persze senkit sem találtunk, aki hozzá mert volna nyúlni. Ez a szerelő közben már nem dolgozik ott, a szervíznek pedig nem éri meg mást "kitaníttatni", alkatrészt tartani, stb. Most még lehetetlenebb a helyzetünk, ha baj van, de még az éves tisztításhoz is Pestről kell hívni a másik szervízt, jó, ha 2-3 napra felveszik a hibát és a kiszállásra 4ezret számolnak eleve.
Amúgy a kazánunk jónak mondható, 13 éve hűségesen szolgál minket, de ha baj van, akkor a gyatra szervízháttér miatt nagy baj van.
Azt javaslom, hogy a választás előtt nézzétek meg a készülék garancia papírjain a szervízhátteret is és kérdezzetek meg néhány vállalkozót is! Minél többen foglalkoznak vele, annál nagyobb biztonságban vagytok.
Nekem Ferroli Oasi C25 kombicirkóm van, hibátlanul működik 6 éve.
Alkatrészt is adnak hozzá szó nélkül a szaküzletekben (anódot kellett már cserélni benne, mert nagyon kemény a víz erre), nem úgy mint a "nagy" márkárhoz, amiket csak a saját szerelőjük tud aranyáron javítani, mert nem adnak másnak alkatrészt!
Demradot sok helyen szidják, én is így tudom. Török kazán. Szerintem német kazánt válassz, pl egy Viessmannt. 200e-ért az alaptípusú zárt égésterű kombit már meg lehet venni.
Gondolj bele, ha autót vásárolnál egy olcsó török kocsit vennél, vagy egy német BMW-t esetleg Mercedest?!
Demrad kazánok közül a következő típusok akár 8-10évet is elüzemelhetnek hibátlanul:
HK A120, HK A124, HK A130, BK A120, BK A124, BK A130,
HK A220, HK A224, HK A230, BK A220, BK A224, BK A230,
HK B120, HK B124, HK B130, BK B120, BK B124, BK B130,
HK B220, HK B224, HK B230, BK B220, BK B224, BK B230,
HKB 224C
Fantázianeveik:
Demrad Solaris, Demrad Aden, Low-Nox, Sargon Condense.
Az eladásra szakosodott boltok rossz típusjelzéseket használnak 90%-ban, vagy félregépelik vagy tudatlanok vagy lusták a dobozon elolvasni ! Érdemes odfigyelni mivel a dobozban és a burkolaton belül nem mindegy mi van !
Nézzd meg a következő kérdést:
Demrad solaris gázkazán jófajta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!