10nm-es tetőtéri szoba színei, berendezése?
Adott egy 10nm-es tetőtéri szoba, aminek az egyik fala döntött (nyilván a tető miatt), de az alsó 1méter nagyjából függőleges. A többi fal teljesen "normális". A napfény 1db tetőablakon keresztül jut be a szobába (ennek ellenére egy elég világos szobáról beszélünk), ami be van építve a falba, így tartozik hozzá egy párkány is. 16 éves fiú vagyok, a szoba nekem lesz.
A fő kérdések az információk után a következők lennének.
-A kedvenc színem a zöld, így arra gondoltam hogy az egész szobát halványzöldre kéne festeni. Ez mennyire jó ötlet? Milyen festés illik ehhez a szobához? Esetleg valamelyik fal fehéren hagyva, vagy más színűre festve hogy mutatna? Csak mert egyre több ilyet látok.
-A padlót illetően laminált padlóra gondoltam. Valami világosabb színűre, ezen belül szürkésebbre, de ami már a fehérbe hajlik. Ez a szín mennyire megy a halványzöldhöz?
-Ezen felül milyen lámpákat, szekrényeket, bútorokat ajánlotok? (1db mennyezeti lámpa már be van kötve a szoba közepére.)
Még annyi lenne, hogy egy szőnyeget mindenképp szeretnék valahova.
A tippeket/ötleteket/véleményeket előre is nagyon köszönöm! :)
Szia!
Nem tudom, mennyire későn írok.
A fal színéhez a borsózöldet ajánlanám:
A szoba elég kicsi, de ez nem fogja szűkíteni.
Ha kreatív fazon vagy, akkor azt ajánlom, hogy a döntött falra készíts egy sablont, és egy másik, de illeszkedő színnel (pl. szükrével) fess fel valamit, bármit! Pl. a kedvenc együttesed logóját, egy meme-et, egy londoni underground logót, akármit.
Padló színnek esetleg valami ilyesmit:
Ez közel áll ahhoz, amit gondoltál, de nem kell teljesen fehér padló, azon minden kosz, por meglátszik, 16 éves srácként nem biztos, hogy állandóan azt akarod sikálni :D
Szőnyeget rá hossúszálút javasolnék, ilyet:
vagy ilyet:
Bútoroknak pedig világosabb fa színű dolgot. Itt van például ez:
első ránézésre kissé furcsa jószág, de szobanövénnyel és könyvekkel nagyon jól fel lehet dobni.
Világítás terén ajánlom, hogy a mennyezeti lámpa mellett használj helyi fényforrásokat, sokkal otthonosabbá teszik a szobát. Én például már régóta pályázok egy ilyenre:
De leginkább a te véleményed számít, szóval nyugodtan fantáziálj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!