Mivel kezdjük a felújítást a lakásban? Minden fel kell újítani viszont nem tudom mi legyen az első helység. A következők vannak: előszoba, fürdő, wc, konyha, háló, nappali, erkély.
Hát az attól függ. Nem írtad, hogy a felújítás alatt bent fogtok-e lakni. Mert ha most vettétek a lakást és most kezditek el felújítani, akkor én a fürdővel és a wc-vel kezdeném. Azoknál ugyanis elég problémás a felújítás, ha bent laksz az ingatlanban. 1 hétbe minimum belekerül és akkor addig se fürdés, se wc-zés nincs.
Egy szoba festés/tapétázás sokkal könnyebben megoldható, szóval én a macerásabbakkal kezdeném.
Nem írtad, hogy panel, családi, tégla? Ha okosan akarod elvégezni a felújítást, akkor: áram (vezetékek), víz(csőhálózat) a legfontosabb, mert ezek azok a munkák, ahol falat kell bontani, és megéri csrélni ezeket a rendszereket. Sok a sittes munka, de az újonnak beépített vezetékek/csövek miatt évekig nem kell bontani. Tervezzétek meg a fürdőt, ha nem jó a mostani, de úgy, hogy sokáig megfeleljen. Aztán jöhet a járólapozás, csempézés, tehát: fürdő, WC, konyha, a többi már adja magát. Ha ott laktok, akkor ti állítsatok fel fontossági sorrendet, de a vizes, elektromos munka a legelső. Ha nincs parkettázva, most azt is lehet.
Egyébként nem írtad, hogy a felújításra mennyi pénzetek van, mert a feladatok sorrendje nagyban függ ettől is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!