Ti háló szobátok hogyan van berendezve?
Arra gondolok hogy a szekrények, bútorok, ágy, tv állvány, számítógép asztal hogyan van el rendezve az ablakhoz az ajtóhoz és a radiátorokhoz képest?
Pl az ágy a szoba közepén van vagy a sarokba és a többi bútor hol, mit tesztek az ablak alá?
Hány nm a háló szobátok?
A nagy fotel helyett van egy számító gép forgós szék csak ezek korábbi fotók.
És a képen nincs az olajmelegítő és a szék.
Én úgy érzem és látom hogy elég nagy a szoba és mégis olyan zsúfoltnak tűnik sok apró dolog mindenhol.
Én valami halvány narancs sárga vagy halvány zöld színre gondoltam mert most is olyan halvány sárga színű a fal és elég unalmas már.
így:
Pontosan nem tudom hány m2, 13-15 körül van.
Nincs számítógép asztal, nem is értem mit keresne a hálóban (arra van a dolgozó, nem?). Az ablak alatt radiátor van és széles, márványhatású ablakpárkány, valójában azon vannak a virágok ott. Az erkélyajtó (jobb oldal) előbb még van egy (mű)bárányszőrme is. A szekrény balra tükrös középen, és tolóajtós (nem kell sok hely a kinyitásához). Az ágy mögött egy 2 méter széles és plafontól padlóig tartó fekete-fehér szőtt faliszőnyeg van.
Nem tudom, mennyi pénzed van a szoba renoválására, átrendezésére, de én azzal kezdeném, hogy a falat lefesteném. Valami szép, világos, esetleg pasztellszínt választanék.
Ezután kivágnám a büdös fenébe az ocsmánynál is ocsmányabb 324 éves falusi mamaszőgyeget, és parkettáznék, vagy egyszínű, jó minőségű szőnyeget raknék le.
Ezután a bútorokat dobálnám ki sorban: az iszonyatos '90-es évek végi, 2000-es évek eleji számítógépasztalt, tv-állványt.
A nagy ruhássszekrény és az ágy maradhat, mert legalább színben illenek egymáshoz, és nem annyira lehangolóan kaki darabok, mint a többi.
Az ágyról lehajítanám ezt a förtelmes lókutyamutánsos takarót, mert ennél nagyobb merényletet a jóízlés ellen nemigen lehet elkövetni, főleg a mintás szőnyeggel egyszerre. Egy szintén letisztult, egyszínű ágytakarót szereznék be rá, ami szép kontrasztot ad a vörösesbarna fával.
A fotelt újrahúzatám, ez viszont valami vidám színt kapna. 2 színt választanék szívem szerint a szobába, egy világosat a falakra, ágyra, és egy vidám, színeset (élénk zöld, piros, türkizkék, tengerkék, olívazöld, okkersárga, narancssárga, pink, akármi, ami csak neked tetszik - esetleg egy szín több közeli árnyalata is beleférhet!) - ezt a színt kapná az áthúzott fotel, a sötétítő függönyök és az ágyon a díszpárnák.
A képeket.... lerámolnám a falról, iszonyatosan vannak elrendezve. Ha a szívednek kedvesek, vennék egy ilyen hatalmas fa keretet, és ezzel dekorálnék:
Ha nincs nagy egyben, különállóakat is össze lehet szerelni egy parafa háttéren pl.
De ez a sok rendezetlen, bekretezetlen, össze-vissza lógó, düledező kép nagyon igénytelen így.
A magas szekrényt a ruhásszekrény mellé állítanám, idétlen a sarokban. A komódot befordítanám a másik falra, ha van elég hely, és nem kell kiállnia a radiátortól.
A szoba elrendezése szerintem alapvetően nem rossz, hely van elég így ránézésre...csak egyszerűen a rossz minőségű bútorok, idétlen minták és fali díszek elrontanak mindent.
Itt a szobám:
Ami nincs rajta az a radiátor, ami az ablak alatt van. Igazából arra is rakhattam volna a macskákat ha berajzolom. :)
A konnektorokat FESTÉS ELŐTT kell a megfelelő helyre átrakni, a porszívónak pedig a villanykapcsoló alá az ajtóhoz kell egy dugalj!
Nem nagy meló...
Közel 12 m2 a hálószobán, 3*4 m, az egyik vége le van csapva, ott az ajtó. Az egyik 3 méteres falon van egy hatalmas, 1,80*2,40-es erkélyajtó, mellette 1-1 radiátor. A másik rövid falszakaszon van egy 1,30 m körüli alacsony szekrény, kb 90 cm magas. A hosszú falon középen van az ágyunk, mellette 1-1 kisszekrény. A másik falon csak egy kép van. Ruhásszekrény, tv, számítógép nincs a szobában. Van viszont még jelenleg egy babaágy. Épp elfér.
Amit a fiadról írtál, azt nem értem. Ő is hálószobában lakik? Miért kell a tv, számítógép a hálóba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!