Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Párom szerint érdemesebb ha...

Párom szerint érdemesebb ha Németországban kidobált bútorokkal rendezzük be a lakást mintha itthon újakat vennénk. Ezen jól összevesztünk, mert szerintem ha külföldről hozzatjuk őket az sokkal költségesebb. Szerintetek hogy járunk jobban?

Figyelt kérdés
2013. szept. 7. 10:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%

Bútor ingyen, de mi kerülne pénzbe?

- teherautó bérlés

- benzin

- ki vezetné?

- barátnak is azért valami, ha segít

- bútor felújítás (idő+pénz)

2013. szept. 7. 11:12
 12/17 anonim ***** válasza:
94%
Igen van ilyen.Szerintem is a párodnak van igaza.Sokan tiszta új bútorokat kidobnak,mert Németországban a használt bútort nem lehet eladni.Amikor mi a férjemmel elváltunk,mi is kénytelenek voltunk a hat méteres hálószoba szekrényt kidobni,mert eladni nem tudtuk,gyorsan kellett üríteni a lakást,az új lakásokba pedig egyikünknek sem fért be.Két hónapos szekrény volt.Na ezután azt mondtam soha többet pénzt bútorért nem adok.Csak használt bútorokkal élek,és nagyon szép a lakásom.
2013. szept. 7. 11:18
 13/17 anonim ***** válasza:
94%
Jól mondja a párod barátja ! :-) Tényleg igy van ,gyönyörű állapotú bútoroktól szabadulnak meg így .Kidobják ,mert vesznek újat és a régit nincs hova tenni .
2013. szept. 7. 11:19
 14/17 anonim ***** válasza:
71%

A használtcikk piacon, vagy a vaterán olcsóbban kijöttök.

Múltkor láttam egy helyes gardrobszekrényt, tükröset, ingyen hirdették, ohgy csak vigyék, mert útban van. Végül 2000.-Ft-ért elvitték.

2013. szept. 7. 11:58
 15/17 anonim ***** válasza:
71%
Most nem azért, de a vaterán állandóan fent vannak 1 ft-ért mindenféle bútorok ( én tavaly az előző tulaj által itthagyott, teljesen jó minőségű, valódi tömörfa , állapotú ágyat-szekrényt-fotelt-asztalt-széket adtam kínomban már ingyen. A kutyának sem kellett.
2013. szept. 7. 13:09
 16/17 anonim ***** válasza:

A teherautó bérlés szerinted ingyen van? Kb. 100.000 ft a kaució, plusz amit 1400-2800 km-en megeszik, az dízelben sem kevés ám. Plusz autópáyladíjak. Plusz szállás, mert ennyit egy nap alatt oda-vissza senki nem vezet le.

Én nem javasolnám ezt a megoldást. A németek sem hülyék vagy ufók ám, megbecsülik a pénzt. Kidobni itt is csak olyan bútorokat szokás, ami láthatóan hibás (karcolt, javíthatatlan, törött) vagy épp nem hibás de eladhatatlan (pl. más évekig használt matraca). Az apró hibás vagy megunt bútorokat ők is használt bútorpiacon vagy online értékesítik.

A leselejtezett konyhabútorok, hiányos készbútorok más kérdés (amit valaki az osztrákokról mondott, nagyon jó tipp egyébként!), de ilyeneket lomtalanításkor nem lehet beszerezni, hanem inkább áruházaknál akciókból fennmaradt eladhatatlan darabok, széria utolsó darabjai, sérült csomagolás. De ez otthon is így van egyébként.

Én is az itthoni vagy maximum az osztrák használt bútor vásárlását javasolnám, az elérhető távban van, nem kerül túl nagy fáradozásokba és felesleges pénzbe sem. Más kidobott, hibás bútorai között annyi "használhatót" találni, hogy egy egész házat berendezz vele művészet...

U.i.: aki az egymilliót sokallja bútorra, az hol él? Újonnan 2-300.000 egy jobb kanapé, egy olcsóbb konyhabútor (pl. ikea) min. 1 millió elektronikával! Hogy a fürdőszobáról ne is beszéljünk, vagy arról, hogy egy új ágy normális matraccal szintén alsó hangon is 100-150.000. Használtan a töredékéért megkapja persze az ember, nem kérdés, de az hogy itthon újonnan egy millióba kerülne még kevés is...

2013. szept. 7. 13:10
 17/17 anonim ***** válasza:
Elnézést, hirtelen egy milliót olvastam több helyett. De a több millió sem túlzás, szóval lényegtelen.
2013. szept. 7. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!