Mennyi csipkefüggönyt számoljak az ablakra?
Ezt a függönyt néztem ki a konyhám ablakába. 160cm széles az ablak a keret belső odalát mérve. Méterével árulják, 2 métert elég lenne hozzá vennem, ugye?
Szerintem is, de én 2 db-ban raknám fel és nem egyben! (Külön-külön 1-1 métert a 2 db ablakszárnyra)
Ekkor az ablaknak akár az egyik szárnya is nyitható lenne anélkül, hogy magát a felrakott függönyt bántani kellene! Főzés közben gyakran előfordul akár a szagok, akár az illat, akár a gőz, vagy a meleg miatt akarunk ablakot nyitni a konyhában!
Jaa!
Egyébként pedig nagyon szép!!! :)))
Az ablaknyitással szerencsére nem lenne gondom. (Angliában élek, itt az ablakok szinte mindenhol csak fölül nyithatóak. Nem sok mindenkinek van olyan ablaka mint magyarba. Az ablakok felső, körülbelül egyharmadát lehet kinyitni:D)
Köszönöm a válaszokat. Most nézegetem a többi szobára is a függönyt, most vettünk házat és be kell rendezni:D
Az ilyen típusúból viszont többet számoljak, ugye?
A rózsaszín virágos menne a 3 éves lányom szobájába. Olyan függönykarnist vettem, amit nem kell csavarral rögzíteni, hanem befeszíti magát a két keret közé. Így viszont pontosan kell mérnem a hosszt. Habár ennél a virágos függönynél csak 2cm plusz van, majd felvarrok annyit. Viszont 125 széles az ablaka, ezek a függönyök meg 142cm-esek. Nagyon gáz lenne, ha nem nagyon fodrozódna?
Ha jól emlékszem, fél méterenkénti szükséglethez + 10 cm-t szoktunk venni, hogy valóban szép redős legyen a függöny, de ha anyagilag birod, akkor a + 15 cm-t is megveheted, biztosan nagyon szép lesz.
Vagyis megméred, hány méter széles az ablak, ill. inkább a karnis (mivel az valamivel hosszabb az ablaknál) és ahány méter hosszú, minden méterre még rászámolsz + 10-15 cm-t, és úgy vásárolsz.
Jajj de izgis! Mindig is imádtam az ilyenfajta elfoglaltságot!
További jó tervezgetést és lakberendezést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!