A függönyvarrásnál hogyan számolják a varrás diját, a függöny kerületére?
Szia!
Lehet már elkéstem, de leírom hogy mi hogy számoljuk ki. Függönyboltban dolgozom.
általában a dupláját szoktuk ajánlani, mert úgy szép. De akinek nincs meg az anyagi keret azok 1,5x is szokták vinni. persze a 2x-se az szebb. tehát akkor 10 m-kell megvenni,a 3 m. széles függönyből.
Ajánlanám hozzá a behúzó szalagot, ami általában már 109.- ft.tól lehet kapni. persze ez a legegyszerűbb. De van különböző formájú is. Tehát, általában ólomzsinór van a függöny aljába, ott nem kell varrni. A két oldalát viszont igen. Ebben az esetben 6 fm, de ez lehet több is, mivel a behúzó alá kell tenni egy bizonyos cm-ert. A teteje varrásnál 2x kell számolni a szélességet, mivel a behúzószalagot alul-felül le kell varrni. tehát itt már 20 fm. Összesen 26 fm varrás lesz a függönyödön.Van ahol számolnak a szélességre 10 cm-ert, mivel az oldalvarrás elvesz annyit. De itt szerintem felesleges, mert 10 m-ről beszélünk.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv. Diegos függöny eladó-varró
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!