Mindenhol ilyen drága?
Szeretném kicseréltetni három helyiségben az ablakaimat.
Eddig három helyről kértem árajánlatot és pár ezer forint eltéréssel 400 ezer forintot kérnek érte.. Nem sok ez egy kicsit???
Nem nagy ablakokról van szó. A nagyszobában kétszárnyas ablak, a konyhában 1 ablak és a kisszobában erkélyes üvegajtó van.
Lehet, hogy az üvegajtó dobja meg, ahhoz kicsit sem értek.
De 100 ezer körül már nagy (150x120-as) és igen jó (0,6-os, viszonylag kevesen vesznek ilyet vagy jobbat, azt hiszem) ablakot lehet kapni, fából. A gyöngébb hőszigetelésűek, kisebbek, illetve műanyagok olcsóbbak (s no persze a fix ablakok is, de az itt nem igazán játszik, minden helyiséghez dukál egy nyitható ablak, még ha kívülről takarítható lenne is).
Vannak főleg útépítésű társasházakba sűrűn beépített műanyag ablakok amik a legolcsóbbak és a minőségükhöz képest még úgy is drágák.
Mi 2 éve kértünk árajánlatot nem a legjobb,de nem is a legrosszabb minőségre és 75000 lett volna 1 ablak...alul bukó.nyíló résszel és fölül egy fix résszel egy polgári házba szóval keskenyebb és magas ebből lett volna 5 db + 1 db jó nagy aminek csak a középső része lett volna nyitható és ez 90000 körül lett volna.Hosszas gondolkodás után a kevésbé kényelmes módszert választottuk így műanyag helyett fa ablakok lettek jobb üveggel és apránként vettük meg (kb 3-4 havonta egyet) majd amikor már végre össze gyűjtögettük őket akkor lett mind kicseréltetve.Így habár időbe telt és ha a gagyibbat válasszuk akkor az is elég megterhelő lett volna egybe fizetve,de ilyen jó ablakokat már egybe nem tudtuk volna kifizetni anélkül,hogy nagyon mínuszba menjünk....szóval ahogy össze jött egyre a pénz szép kényelmesen akkor megvettük.
Köszönöm a válaszokat.
Most kaptunk egy újabb árajánlatot. Műanyag ablakokról van szó, nyíló, bukó. redőnnyel együtt minden helyiségben elkészítve 375 ezer forint.. Ez megéri?? Mert ha igen, akkor meg is rendelem.. Sajnos nem vagyok tisztábban az árakkal és én egy kicsit sokkalom.. De ha azt mondjátok hogy megéri akkor elfogadom az ajánlatot.
Hány rétegű üvegből állnak, hőszigetelésük milyen? Igazából azt is tudni kéne, mekkorák az ablakok, én anno rákerestem a Neten, hogy milyen árak vannak, így képben voltam.
Ennyi pénzért, még ha redőnyös is, igen jó hőszigetelésű ablakokat várnék, erkélyajtó ide meg oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!