Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Nádszövetet hogy fogassuk fel...

Nádszövetet hogy fogassuk fel a falra?

Figyelt kérdés
1,2 m-es, és alul a natúr tégla van, míg felül a tapasztott fal, tehát van a két sík között min 2 cm. Gondoltam rá, hogy alilra tetőlécet rakok, de ahhoz is hogy fogassam a nádat?
2013. ápr. 13. 22:23
 1/5 Ágh Ferenc ***** válasza:
Gondolom a szövetet drótok tartják össze, így a drótokat odaszegeled a léchez és annyi! Ha ennél sűrűbb rögzítésre van szükséged, akkor venni kell még kötöződrótot és azzal átfedni több helyen is, amit még több helyen tudsz a lécekhez rögzíteni! A stukatúr nádazást szokták így, hogy fent maradjon a mennyezeti vakolás!
2013. ápr. 14. 12:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekünk falra kellene, mert régi ház, és felnedvesedett. Lszedtük a nedves tapasztást, és nem akarjuk visszatapasztani, így jobban is szellőzik. Valahol a falra esetleg felcsavarozunk egy tetőlécet, ahhoz tudjuk rögzíteni, de felül is kellene valahogy, meg valahogy valami díszlécet vagy valamit, hogy mégis ott ne a vágás látszódjon.
2013. ápr. 14. 19:02
 3/5 Ágh Ferenc ***** válasza:
Nem gondolkoztatok azon, hogy meg kellene szüntetni a nedvesedést! Tudom, hogy ez nem olcsó, de én azt mondom erre, hogy ha emiatt lebetegedtek, akkor a gyógyulás lehet,hogy sokkal többe kerül! Az, hogy szemmel nem lesz látható a baj, még attól ez ott van! a tetőléc és a nádazás is csak arra lesz jó, hogy újabb gombásodó anyagok lesznek a falon, ráadásúl valamennyi pénzt erre is kell költeni! Ha van lehetőségetek, hogy mégis szigetelnétek, tudok olyan módszert, amit kevés ember nem tud maga megcsinálni, tehát csak az anyag kerülne pénzbe! Belátom, hogy nem olcsó, de előbb-utóbb meg kell csinálni, ha hosszú távon ott akartok élni!
2013. ápr. 15. 11:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem akarunk ott élni, és a nedvesedés oka meg lett szüntetve. nem laktak ott vagy 4 évig, meg előtte is pár évet már csak egy alkoholista lakott, tehát nem volt rendbe tartva, meg a PVC miatt is nedvesedett. Ugye ma már nem tapasztanak, meg ami olyan volt, hogy plafon leázva stb azt én megcsináltam, de ugye itt rengeteg kéne, újravakolni meg nem éri meg, csak szórakozni megyünk majd oda. Ablak mindig nyitva van, így szárad is. Hát a nádszövet anyagárba kapjuk, tetőléc meg bontott van, oda nem kell új. De úgy döntöttem, hogy nem kínlódok, egyszerűen kis szeggel befogatom a falba, és kész. Beszorítom kicsit, a lényeg hogy ne látszódjon. Még venni akarok egy sparheltet és azt berakni, hogy télen fűteni, amúgy meg sütni-főzni-melegíteni. Már kimeszeltem, kijavítgattam ahol kellett, csak a padlónak kéne még valami olcsót kitalálni, ami jó is.
2013. ápr. 15. 21:30
 5/5 Ágh Ferenc ***** válasza:
Nem megy minden olcsón, de hátha tetszik, én ezt használtam a hét végi házunkban: [link]
2013. ápr. 15. 21:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!