Használt háztartási konyhagépek mennyivel növelik egy ingatlan értékét?
Pl konyhában ezek vannak beépítve:
- Smeg SC45M grilles mikróhullámú sütő
- Smeg LSA13X mosogatógép
- Smeg KSEIV97X páraelszívó
- Smeg SE20XMFR7 sütő
- Smeg SE2951ID1 főzőlap
- Smeg CMS45X kávéautomata
- Smeg SS55PTE Side by Side hűtő
- Smeg SCV115 italhűtő
Új áruk így összesen kicsivel több mint 4 millió forint. A konyhabútorral együtt meg 7 felett. Kb 2 évesek.
Mennyivel növeli az eladásra kínált ingatlan értékét?
Ha a "vevő" nem kéri őket akkor nem kéri az egész házat!
Kizárt dolognak tartom, hogy 500 ezer és 1 millió között érjenek. Ennél jóval többet kell érniük 2 éves hibátlan high end gépeknek.
A konyhabútor (a gépekkel együtt!!!) pedig attól hogy a ház tartozéka értéket képvisel!
"A kérdező kommentje:
Ha a "vevő" nem kéri őket akkor nem kéri az egész házat!"
Ezek után végképp nem értem a kérdést. Ha a házhoz tartozik, akkor miért akarsz érte külön pénzt kérni? 89 millióért hirdeted a házad, és még erre akarsz rátenni, ha jön a vevő?
Amúgy szerintem a házhoz szigorúan véve nem tartozik semmi, csak a ház. Engem baromira nem érdekel, hogy az előző tulajnak milyen szőnyege, vagy konyhabútora volt. (az egyediséget most hagyjuk, az más kérdés)
Az a hirdetés csak példa volt:) Csak szemléltetni szerettem volna, hogy hasonló egyedi és beépített dologról van szó. Mi még nem hirdetjük csak fogjuk:)
Nyilván nem úgy akarom hirdetni, hogy x millió plusz a többi. Hanem y és abban benne van minden ami a házzal jár. Csak ezt az y-t nehéz kitalálni mennyi legyen.
Volt a háznak egy építési költsége meg volt egy amiben a többi dolog került. Maga a ház és a benne lévő gépészet ér z-t. Most az után kutakodok, hogy a többi benne maradó dolognak mennyi lehet a használt értéke amit aztán hozzá adhatunk z-hez és megkapjuk y-t, azt az árat amiért hirdetni fogjuk.
Így már érthető?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!