Fontos, hogy nyáron és télen más-más függöny legyen az ablakon? Miért szokás ez?
A változó fényviszonyok miatt főleg. Anyukám régen télire mindig ritkásabb függönyt rakott fel, hogy a függöny miatt már ne legyen sötétebb, hiszen eleve sem süt a nap. Nyárom meg direkt nem baj, ha nem túz be annyira és sűrűbb szövésű függöny is jó volt.
Mi ezzel nem foglalkozunk, de akár lehetne is :-)
6.-nak
A kérdező nem tért ki arra, hogy sötétítőről beszélne. Valaki elvitte erre a témát, de alapesetben nincs szó sötétítőről...
Na, én sem értem ezt a függönycserét. Bár részben igen.
Tény, hogy díszít, tehát lehet vele a lakás hangulatán változtani. Őssz végén, ünnepek előtt télire, ünnepélyesebbre veheted, nehezebb anyagból a sötétítőt. Hőszigetelő hatása is van. A vékony függönyt meg lehet világosabbra, áttetszőre, hogy több fény jöjjön be.
Tavasszal jön még rá az emberekre az újítgatás, akkor lehet vidámabb, színesebb stb.
Nekünk nincs váltás. A nappali elég sötét. Ott fehér tüllfüggöny van vékony ritkás csíkokkal. Sötétítő nincs egyik szobában sem, viszont redőny van. Így olcsóbb is, nem kell sötétítőt is cserélni, ha olyanom van, hogy változtatnék.
Egyedül a konyhában nincs függöny, szeretem, ha jól kilátok főzés közben. Bambulom a madarakat stb. Este viszonyt textilrolót húzok le.
Mi sem cserélgettük a függönyt, mire végeztünk az ablakpucolással, a csipkefüggöny akkorra ki lett mosva és meg is száradt.
Anyósom viszont azt vallotta, hogy arra a napra elegendő munka az ablakok pucolása, nem fárasztja megát még a függöny mosással is, ezért csak elővett a szekrényből egy másik, tiszta garnitúrát, a koszosat csak másnap mosta.
Amikor már anyagilag én is megengedhettem magamnak, akkortól van nekem is váltás csipkefüggönyöm. Egyébként én is úgy osztottam, hogy a sűrűbb, vastagabb mintával készült függöny van télen fent, hülyeség, de olyan érzésem van tőle, mintha valamivel ettől melegebb lenne a lakás. Persze ez csak képzelet, mert egy csipkefüggöny, attól még csipkefüggöny marad. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!