Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Fontos, hogy nyáron és télen...

Fontos, hogy nyáron és télen más-más függöny legyen az ablakon? Miért szokás ez?

Figyelt kérdés

2013. jan. 29. 13:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%

A változó fényviszonyok miatt főleg. Anyukám régen télire mindig ritkásabb függönyt rakott fel, hogy a függöny miatt már ne legyen sötétebb, hiszen eleve sem süt a nap. Nyárom meg direkt nem baj, ha nem túz be annyira és sűrűbb szövésű függöny is jó volt.

Mi ezzel nem foglalkozunk, de akár lehetne is :-)

2013. jan. 29. 13:47
 2/11 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem meg télen vastagabb függönyt érdemes feltenni, a hőszigetelés miatt.
2013. jan. 29. 13:51
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Nem fontos. Néha cseréled a függönyt, persze, mert ha évekig ugyanaz lenne fent, eléggé koszolódna, meg meg is unnánk. A szigetelés szempontjából nálunk nincs jelentősége a függönynek, mert jól szigetelnek az ablakok, bár az én gyerekkoromban még valóban úgy volt, hogy télen vastag sötétítőfüggönyöket tettünk fel emiatt.
2013. jan. 29. 14:02
 4/11 anonim ***** válasza:
52%
Fűtés idejére olyan függönyünk van,ami az ablakhoz "hozzásimul",így nem fogja el a konvektorból jövő meleget,és nem is ég meg.Nyáron majdnem földig érő függöny van,takarja a konvektort (télen a nyári megégne a konvektor melegétől,és a függöny és az ablak között maradna a hő egy része)
2013. jan. 29. 14:03
 5/11 anonim ***** válasza:
73%
Az első hozzászólóval értek egyet! Télen én is mindig olyan függönyt teszek fel, ami jobban átengedi a fényt!
2013. jan. 29. 14:11
 6/11 anonim ***** válasza:
31%
Nálam nagyon hideg van a szobában és rengeteget jelent ,ha csak behúzom a függönyt, ami egyébként nem egy vastag, de hülye lennék cserélgetni. A fényáteresztést nem értem, a sötétítő függönyt nappal kihúzza az ember, este meg úgysincs mit átengednie.
2013. jan. 29. 14:32
 7/11 anonim ***** válasza:
79%

6.-nak

A kérdező nem tért ki arra, hogy sötétítőről beszélne. Valaki elvitte erre a témát, de alapesetben nincs szó sötétítőről...

2013. jan. 29. 14:34
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

Na, én sem értem ezt a függönycserét. Bár részben igen.

Tény, hogy díszít, tehát lehet vele a lakás hangulatán változtani. Őssz végén, ünnepek előtt télire, ünnepélyesebbre veheted, nehezebb anyagból a sötétítőt. Hőszigetelő hatása is van. A vékony függönyt meg lehet világosabbra, áttetszőre, hogy több fény jöjjön be.

Tavasszal jön még rá az emberekre az újítgatás, akkor lehet vidámabb, színesebb stb.

Nekünk nincs váltás. A nappali elég sötét. Ott fehér tüllfüggöny van vékony ritkás csíkokkal. Sötétítő nincs egyik szobában sem, viszont redőny van. Így olcsóbb is, nem kell sötétítőt is cserélni, ha olyanom van, hogy változtatnék.

Egyedül a konyhában nincs függöny, szeretem, ha jól kilátok főzés közben. Bambulom a madarakat stb. Este viszonyt textilrolót húzok le.

2013. jan. 29. 14:36
 9/11 anonim ***** válasza:
64%
Felénk nem szokás cserélgetni a függönyöket. Legfeljebb akkor, ha valaki megunta a régit. Nem mindenki engedhet meg magának ilyen felesleges kiadásokat.
2013. jan. 29. 14:54
 10/11 anonim ***** válasza:
51%

Mi sem cserélgettük a függönyt, mire végeztünk az ablakpucolással, a csipkefüggöny akkorra ki lett mosva és meg is száradt.

Anyósom viszont azt vallotta, hogy arra a napra elegendő munka az ablakok pucolása, nem fárasztja megát még a függöny mosással is, ezért csak elővett a szekrényből egy másik, tiszta garnitúrát, a koszosat csak másnap mosta.

Amikor már anyagilag én is megengedhettem magamnak, akkortól van nekem is váltás csipkefüggönyöm. Egyébként én is úgy osztottam, hogy a sűrűbb, vastagabb mintával készült függöny van télen fent, hülyeség, de olyan érzésem van tőle, mintha valamivel ettől melegebb lenne a lakás. Persze ez csak képzelet, mert egy csipkefüggöny, attól még csipkefüggöny marad. :)))

2013. jan. 29. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!