Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Én mit tehetek a fekete...

Én mit tehetek a fekete penész ellen, ha rajtam kívül senkit nem érdekel?

Figyelt kérdés

Régi építésű kertes házban lakunk, gázkonvektorral fűtünk. 2 szoba, 1 konyha,1 spájz,1 fürdő és előszoba van. A két szobát fűtjük mindennap, a konyhát délután, a fürdőt félórára, amíg fürdünk.

A fürdőben már nagyon sok felületen fekete penész alakult ki, régebben évente volt festve a lakás, meszelve, penész elleni festéket használtak, de semmi. Tavaly ráfújtam egy kiló penészölőt, de csak kicsit használt. Az ablakaink se szigetelnek. A fürdő ajtaját ráadásul mindig bekell zarni, mert nagyanyám rikácsol, hogy "hallja csapkodni az ajtót"". Hárman vagyunk, én, anyám meg nagyi. Anyám a fő kereső, én munkát keresek jelenleg.

Már allergiás vagyok a penészre, mert mindig akkor jön ki az allergia, amikor otthon vagyok. (általában a páromnál vagyok)

Festeni nem lehet, anyám inkább cigire költi. A gyertya veszélyes, mert ha szivárog a gáz, felrobbanhat a ház. A szellőztetés es folyamatos fűtés is lehetetlen, mert anyám azt hiszi, hogy akkor lesz 200.000 Ftos gázszámla. Egyébként olyan 50-80 most is van havonta, pedig nagyon kicsi ház. A két szoba összesen 80 m2, ami fűtve van. A konyha is 35 m2 körüli, a fürdő pedig 7 m2.

Anyám nem sokat akar költeni rá, nagyanyám pénze anyámnál van, nekem meg nincs.

Domestos,savó es hypo használata érne valamit? Marmint nem egyszerre hanem pl. Hetente felváltva. Lesúrolni. Vagy a klór?

vagy mit tehetek ellene? Esetleg van-e valami más megoldás ami hasznos lehet és nem kerül sokba?

2013. jan. 23. 08:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
"Tudom, hogy ez kicsit komplikált, de hidd el, megéri, mert ez nem csak átmeneti megoldás!!!"...csak 90%-ban a nikecell alatt rohad a fal.
2013. jan. 26. 11:35
 12/13 anonim ***** válasza:
Vigyázni kell a fekete penész közül lehet mérgező,ami memória és egyensúly zavart okoz!! Nálunk is szokott ugyanilyen penész megjelenni a wc tartály és a környékén a fürdőszobában.Nagyon rossz nyilászáróink vannak. A legolcsóbb ha nyitva hagyod az ajtót( a fürdés után rögtön) és a pára ki tud szellőzni. Tömény ecettel fertőtlenítettem le a penészes falat és a tág környékét,azóta nem jelent meg a fekete penész.
2013. jan. 27. 10:10
 13/13 anonim ***** válasza:

Itt azt írják, hogy a penész képes beenni magát a falba, fugába, téglákba, stb..., és hogy a leégetés az egyetlen hatékony megoldás, esetleg a fal teljes cseréje:

[link] Ez gondolom az extrém eset. Ha a fugáról nem tudod a feketét lesikálni, akkor ki kell bontani a fugát, és kicserélni az egészet, mert már beleette magát. Ezen kívül bármi jó lehet, ami fungicid. Én oxidáló szerekkel próbálkoztam több-kevesebb sikerrel. Nem tudom, hogy a penész okozza e, de pár éve gyengébb a memóriám, mint szokott, allergiához hasonló panaszaim vannak, fájnak az ízületeim, csöng a fülem, stb... Szeretnék én is megszabadulni tőle, bár csak most vettem észre, hogy ez fontos lehet. Nálam az a baj, hogy a konvektor nagyon kiszárítja a levegőt, így párásítok, mert anélkül nem bírja a bőröm. Cserébe a rossz hőszigetelésű, de kevéssé szellőző ablakon virágzik a fekete penész. Nem tudom, hogy mi lesz így. Holnap végigmegyek rajta ecettel is, aztán lefújom tömény sós oldattal, lesznek szép kristályok az ablakon, de abban csak nem él meg... :S

2015. jan. 14. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!