Mennyibe kerülne ez a fürdőszoba (+konyha, előszoba és minden) felújítás?
Van ez a lakás, igen olcsó, jó helyen, de élhetővé kellene varázsolni (a lakást csak nézegetjük, nem vettük még meg).
Láthatjátok, hogy a fürdőszoba különösen rossz állapotban van. Szerintetek mennyibe kerülne a felújítása? Szakember van (festő, burkoló és baráti áron vízszerelő is). Természetesen nézegetem az árakat, és azt is tudom, hogy van olcsóbb, drágább, de a plusz költségeket nem ismerjük, és nagyon ránk ijesztett a Nagyim is, aki azt mondta, hogy fél millió alatt nem ússzuk meg (róla tudni kell, hogy nagyon kényes és igényes). Ugye ennyire nem rossz a helyzet? Mennyibe fájna egy ízléses fürdőszoba kialakítása? Szaniterek, burkolóanyagok stb...?
A konyhabútort ingyen csináltatnánk,esetleg az anyagdíj nagyker' áron. Az előszobát kellene még burkolni, illetve a szobákat parkettázni. Erre jön még a festés. A nyílászárók és a fűtőtestek rendbetétele, esetleg egy új bejárati ajtó pedig szépen lassan, évek múlva kerülnének kicserélésre (mert gagyi műanyag ablakokat nem szeretnénk, jártunk már velük pórul). Nos?
Én is most kezdtem egy felújítást. ELső megközelítésben a neten néztem körül, hogy mibe kerül a kád, mosdó, csempe, csaptelep, bútor, lámpa, villanyszerelvények stb. Aztán találtam egy költségvetést készítő honlapot, ami az egyes elvégzendő munkák díját számítja, ha beírod a mennyiséget, pl. 10 nm csempe felrakás. Itt a link az árkalkulátorokkal:
De még jobb, ha megkérdezed az ismerőseidet, hogy ők mennyit tipelnek, az is segít.
nagyon sokba fájna..
a fürdőre elmenne vagy 300.000 az biztos.
mivel panel ezért gyárilag pont oda illő dolgokat nem 1xű találni v túl kicsi v túl nagy így marad az asztalos keresés már ami a fürdőszoba bútort illeti.
30-40kt 1 kádra / kézmosóra külön-külön lazán eltapsolsz majd + zuhanypanel stb stb
normális csempe / járólap 2000 ft / nm ártól indul [akciósan lehet megcsípni jóval olcsóbban is akár DE azok ált. kifutó darabok /vagy hibásak úgy hogy figyelj oda/ így érdemes kicsit többet venni mert ha esetleg eltörik 1 és nincs pót akkor verheted fel az egészet.]
a konyhára biztos elmenne v 500k
a nyílászárók is fél misi körül vannak [ablakok + erkély ajtó /fal stb] + a beltéri ajtók és a bejárati [normális bejárati acél biztonsági ajtó 70kba biztos fáj]
a közlekedő a legkevesebb ott csak festés / lámpák / burkolás. a szobák szintén nem annyira vészesek.
nyilván az anyag mennyiségétől és minőségétől függ a dolog: nekem 50nmes Debreceni lakás felújítása 1,2k misi volt [+ panelprogram a nyílászárók ugye] bár tény h rakattam be olyan bútorlapból bútorokat aminek táblája 34 ezer ft szóval nem fogtam vissza magam annyira. 1 picit olcsóbban megtudod úszni de biztos h karcolni fogja a milliót.
Tehát lehet, hogy jobban megérné pl.: ez [link]
Ahol tuti, hogy cserélném a bútorokat és a padlószőnyeget, illetve a fürdőszoba csempéje se a kedvencem, de legalább rendezett és tiszta?
Vagy ez, ahol csak a fürdőszobát kellene igazán csinosítani, a többi csak ízlés dolga:
Igazából itt már csak magamnak válaszoltam, nem szükségszerű í reflektálás, köszönöm az eddigi igyekezetet is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!