Hogyan tehetném hangszigeteltté a szobám?
Két szintes lakásban lakunk ketten az anyukámmal. A szobám az emeleten van, mellette a fürdőszoba, az én falamon a káddal... Oké, ezt nem tudom megváltoztatni, hallgatnom kell minden reggel ahogy tusol és zörög.
Viszont minden más is hallatszik... Ahogy lent mászkál, pakol, lámpát kapcsol fel és le, hiába próbál csendben lenni, akkor is csinálnia kell a dolgát, és minden úgy hallatszik fel, mintha a fejem mellett történne.
Az ajtóm üvegkazettás vagy milyen, szóval nyolc négyzetalakú üveg van benne. Ezen ráadásul a fény is bejön. A sötételést még meg tudnám oldani természetesen, de arra gondoltam, hogy valahogy halkabbá is kéne tenni a külvilágot, mert minden lépést hallok, és elég bosszantó, hogy reggel én is kelek ötkor, a 6:30 helyett, mert nem tudok aludni:/
Gondoltam, hogy van ilyen szigetelő csík az ajtófélfa és az ajtó közé, ha olyat ragasztanék, akkor az megoldaná? Vagy a fa-üveg illesztésnél is jönnek be dolgok? Mi van, ha teleragasztom az ajtóm tojástartókkal, mint Dili-Dani a barátokköztben?:D Vagy az nem is szigetel? Mert akkor sötétebb és talán csendesebb is lenne...
Adnátok ötletet, hogy lehetne megoldani ezt a problémát? Köszönöm:)
Itt a ház tervezésével van az alapvető gond. Ezt igazából rend behozni nagyobb költség lenne, mint hogy megérje belekezdeni.
Ha a falat szigeteled, akkor a padlón keresztül jön a hang.
A padlót pedig csak bontás után lehet szigetelni, mert a szerkezet belsejébe kell építeni a hangszigetelőket.
Bontás nélkül pedig a szoba légteréből kellene elvenni komoly centimétereket.
Na végre egy értelmes, hozzáértő ember. (#9)
Hónapok óta olvasom ezt a "tojástartós" baromságot, a hasonló kérdésekre adott válaszokban.
Egyetértek: NEM MŰKÖDIK hangszigetelőként !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!