Mi a véleményed a lávalámpáról? Világít valamit vagy csak szép látvány? És mennyi idő kell neki, hogy felmelegedjen?
Szerintem haszontalan és egyáltalán nem szép. [link]
Helyette egy tiffany lámpa.
Sok fényt nem ad, de hangulat világításnak bőven jó.
Hogy mennyi idő kell még felmelegszik hát az vváltozó igazából első pár alkalommal kell neki 1-2 óra mire a massza teljesen bemelegszik és felolvad utána már egyre kevesebb idő lesz az.
Egy ismerősöm csak világításnak használta (DJ, és hogy elnavigáljon a pulton) a szabadban.
Amikor használta nem törődött vele: még melegen ledöntötte (tárolási célból), de mivel több éve megvolt, már párolgott is belőle, vagy összement (ezt nem tudom...) és az alap folyadékból hiányzott pár centi fentről, ahova meg belehült a láva, így alul kevesebb volt, és nem is cirkulált már...
Elkértem tőle, hogy hagy tegyem rendbe: azon melegében rázogattam, hátha segít, de csak kis cseppekre esett szét a láva, és azt hittem egy életre elromlott...
Aztán hazavittem, és egy légmentes sarokban (értsd nem doboz, csak tényleg egy nem szellőző hely) ott hagytam, hogy egy éjjel alatt biztos leolvad... 2-3 óra alatt már annyira meleg volt, hogy a lávában már csak egyforma hőmérsékletű részek voltak, így csak lebegett.
Le is kapcsoltam, az összes láva alulra jutot a vízszint emelkedet, és a következő ,,hidegindításnál már csak 10 perc kellett a beindulshoz 20 perc után már hétköznapi volt...
Azután meg 5. de maradt annyi...
Picit elkalandoztam belátom... Nekem tetszenek ezek a lámpák, ha kapnék örülnék neki, de az árából inkább lézert vennék, mert most úgy is sokszor van köd... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!