A holkerbe hogy szabjam a tapétát?
Gondolkodtam rajta hogy tapétáznék itthon de nálunk nem csak a mennyezetnél van holker hanem függőlegesen is mind a 4 sarok le van gömbölyítve.
Itt valahogy el kel vágni a tapétát a sarokban mert ha áthajtom akkor a mintája ferde lehet mert lehet hogy a sarok nem függő.
Ígyis-úgyis kell függőzni a másik falon de ha a holkerben vágom el akkor hogy találom el hogy hol a közepe és valahogy egyenest is kell húzni. Ha meg leszabom akkor az illesztésnél ferde lehet ha nem függő a sarok.
Elég macerás lenne levágni úgy, hogy mindenhol középen legyen. Ezért az én véleményem az, hogy nézd meg, azt hogyan jönne ki a minta, ha a sarkoktól kezded, esetleg a sarokban nem vágsz, hanem egyben a sarokba rakod először. Attól függ, milyen a minta nem biztos, hogy így szépen jön ki meg kellene nézni. A másik variáció, ami még egyszerűbb, de költségesebb, hogy a sarkokba és a plafonon körbe hungarocell szegélylécet raktok, így a sarokban minden hibát eltakarna. Nekem nagymamáméknál a plafonon körben ilyen volt, ezért elfedtük szegélyléccel és szép elegáns lett. Ezt viszont még tapétázás előtt kell, mert festeni kell a léceket és az összetételt.
Nem csak a mintás tapétára gondolok hanem van pl ez: [link]
Ezt is függőben kell felrakni mert különben az a fonott minta ferde lesz és valahol el fog csúszni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!