Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » 12 nm-es szoba laminált...

12 nm-es szoba laminált padlózása mennyibe kerül? Korábban találtam valahol kalkulátort, mennyi anyag kell hozzá de most nem lelem.

Figyelt kérdés
2012. okt. 16. 08:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mennyi anyag kell hozzá? 12 m2 :)
2012. okt. 16. 08:36
 2/15 A kérdező kommentje:
jaa nem úgy értem hanem nem csak a lap kell hozzá gondolom hanem más dolgok is :)
2012. okt. 16. 08:37
 3/15 anonim ***** válasza:

Jó, viccet félrerakva: egy pici hulladékot is rá kell számolni, de ha 15 m2-nyit veszel, akkor biztos elég.

Árak szintén m2-re szoktak feltüntetve lenni. Nem egészen értem a kérdésed.

2012. okt. 16. 08:38
 4/15 anonim ***** válasza:
ja értem: PE fóliát szoktak még alá rakni, de annak minimális lesz a költsége a padlóhoz képest, illetve körbe szegőlécet, szintén nem vészes. Nem akarok rosszat írni, de szerintem azok 1-2 ezer Ft-ból kijönnek ekkora szobára
2012. okt. 16. 08:41
 5/15 A kérdező kommentje:
Úgy is értettem hogy mondjuk aki mostanában csinált ilyesmit nem a leggagyibb de nem is a legdrágább laminálttal rakta le. Ja ragasztó meg valami szigetelő nem kell alá?? Én azt hittem igen.
2012. okt. 16. 08:44
 6/15 anonim ***** válasza:

Nem, laminált padlót nem szükséges ragasztani. Szépen egymásba csúsznak az elemek.

Milyen szigetelésre gondolsz? Mert a hőszigetelés, ha már meglévő lakásban cserélsz burkolatot, akkor már ott van.

Jut eszembe: akár már a meglévő burkolatra is rá lehet fektetni. Ezzel energiát spóroltok és ha pl előtte is meleg burkolat volt ott, akkor egy kicsit a hőszigetelésre is rásegít.

2012. okt. 16. 08:55
 7/15 A kérdező kommentje:
Egy nagyon csúnya lekopott parketta van. Gondoltam annak az újracsiszolására és lakkozására de igazából sem a színe sem az elrendezés nem tetszik (ilyen kicsi kocka szerűen néz ki) akkor erre is lehetne fektetni a lamináltat???
2012. okt. 16. 09:04
 8/15 anonim ***** válasza:

Ilyen alátét fólia, vagy szivacs kell alá:

[link]

A laminált padló árak.

[link]

Lehet kepni 2000 Ft/Nm áron is, és nem is olyan vészes.

Ha a boltban úgy kéred, hogy ragasztás nélküli, úgynevezett pattintós, akkor azt egyáltalán nem kell semmivel ragasztani. Lerakásnál a legfontosabb, hogy a fal és a parketta között minimum 1 cm távolság meglegyen, a hőtágulás miatt.

A szegőléc témához annyit, hogy az a parketta árának a 60-70 %-át is elérheti, tehát egyáltalán nem elenyésző tétel.

2012. okt. 16. 09:06
 9/15 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat!!
2012. okt. 16. 09:14
 10/15 anonim ***** válasza:

IGEN.

Én biztos, hogy meghagynám. Most biztos nem néz ki olyan esztétikusan, de egy sokkal igényesebb és tartósabb megoldás a lamináltnál. Tehát ott lehetne "tartaléknak", ha egyszer lesz rá pénzetek, meg kedvetek megcsináltatni.

Ha gondolod, utánanézek neked, hogy hogy kell-e valamit másképp csinálni, ha gondolkodsz a meghagyásán.

2012. okt. 16. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!