Miért jön füst a kandalló ajtónál begyújtáskor?
Köszi! Lehet benne valami, mert tavaly mintha szintben lett volna, most meg beljebb van a zsinór, főleg a közepén.
Ehhez kell szerelő szerinted? Kell valami tűzálló ragasztóanyag, vagy csak oda kell tömködni?
Üdv!
Még olyan probléma lehet,hogy a felső samott lapod(ami a tetején van)elmozdult befelé.Ez a lap mindíg legyen koppanásig az ajtó felé húzva.Ha hátracsúszik,akkor nem tudja úgy a kémény felé terelni a füstöt és egy kicsi ki tud szivárogni az ajtón.Én is jártam így
Sajnos a wamsler 8 kandallónak csúfolt lemezkályha igen pocsék kivitelezésű. A végén már minden résen jött a füst begyújtáskor. Illetve minden résen szívta be a levegőt, gyorsan kihűlt.
A sajátomat darabokra szedtem és minden lehetséges nyílást tömítettem kályhazsinórral, hőálló pasztával.Leégés után így tartja a meleget.
Ezen felül fordítva raktam össze a felső füstelvezető részt, így nem vágja be a füstöt ajtónyitáskor.
Az ajtó tömítés hamar kikopik, tízes zsinórral újra kell húzni. Ezen felül érdemes leszedni az egész ajtót tartó öntvényt a testről és ott is tömíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!