Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Miért jön füst a kandalló...

Miért jön füst a kandalló ajtónál begyújtáskor?

Figyelt kérdés
1 évet használt, Kamino 8 kW öntöttvas kandalló-kályháról van szó. Tavaly nem volt vele ilyen baj. A nyáron kitakarítottuk a kéményt, a csöveket, mindent. Az ajtó és a vas találkozásánál jön egy kicsi füst, amint rendesen ég, abbamarad. A környéken nem ismerek szerelőt, lehet ezt egyáltalán javítani?

#kandalló #füst #Kamino #ajtónál #begyújtáskor
2012. okt. 14. 00:11
 1/7 anonim ***** válasza:
A szigetelést nézd meg az ajtóban. egy zsinór fut körbe valószinű az ment tönkre.pár száz forint a pótlása.
2012. okt. 14. 00:21
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi! Lehet benne valami, mert tavaly mintha szintben lett volna, most meg beljebb van a zsinór, főleg a közepén.

Ehhez kell szerelő szerinted? Kell valami tűzálló ragasztóanyag, vagy csak oda kell tömködni?

2012. okt. 14. 21:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
nem kell ragasztani csak betömni a nútba.
2012. okt. 15. 14:11
 4/7 anonim válasza:

Üdv!

Még olyan probléma lehet,hogy a felső samott lapod(ami a tetején van)elmozdult befelé.Ez a lap mindíg legyen koppanásig az ajtó felé húzva.Ha hátracsúszik,akkor nem tudja úgy a kémény felé terelni a füstöt és egy kicsi ki tud szivárogni az ajtón.Én is jártam így

2012. okt. 25. 10:13
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom!
2012. okt. 25. 18:35
 6/7 anonim ***** válasza:
4-es, akaratlanul is választ adtál egy régi dilemmámra, köszi! Kérdező, a tömítés kérdésén túl alapvetően a huzat határozza meg a füstölés intenzitását; minél jobb (nagyobb), annál kevesebb füst jut a szobába. A meleg szeret felfele vándorolni, a hidegebb felé, ezért ha a tűztér elér egy bizonyos hőfokot, sokkal jobb lesz a huzata, ez segíti a (parázs későbbi egyenletes izzását is). Ez az elején kevésbé vagy egyáltalán nincs meg, így a kályha illesztésein, tömítésén múlik a füstólgés.
2012. dec. 12. 09:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Sajnos a wamsler 8 kandallónak csúfolt lemezkályha igen pocsék kivitelezésű. A végén már minden résen jött a füst begyújtáskor. Illetve minden résen szívta be a levegőt, gyorsan kihűlt.

A sajátomat darabokra szedtem és minden lehetséges nyílást tömítettem kályhazsinórral, hőálló pasztával.Leégés után így tartja a meleget.

Ezen felül fordítva raktam össze a felső füstelvezető részt, így nem vágja be a füstöt ajtónyitáskor.

Az ajtó tömítés hamar kikopik, tízes zsinórral újra kell húzni. Ezen felül érdemes leszedni az egész ajtót tartó öntvényt a testről és ott is tömíteni.

2015. szept. 28. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!